Pejdž promašio pobedu, gledaćemo derbi u polufinalu, ali svi pričaju o Gagiću!

Izvor: Sportske.net, 16.Mar.2019, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pejdž promašio pobedu, gledaćemo derbi u polufinalu, ali svi pričaju o Gagiću!

Utakmica u Železniku ostala u senci incidenta u finišu druge četvrtine.

U utakmici poslednjeg, 22. kola ABA lige, FMP je u Železniku večeras savladao Partizan sa 73:72, pa su tako crno-beli i definitivno ostali na četvrtoj poziciji i u polufinalu plej-ofa sastaće se sa Crvenom zvezdom!

Trener domaćeg tima Vladimir Jovanović je večeras imao samo desetoricu raspoloživih igrača, nije mogao da računa ni na plejmejkera Stefana Pota, dok se u ekipu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Partizana posle duže pauze vratio oporavljeni Aleksej Nikolić. Ipak, ni crno-beli nisu bili kompletni, ovoga puta im je, uz Vanju Marinkovića, nedostajao Stefan Janković.

Uvodni minuti meča protekli su u blagoj rezultatskoj prednosti Partizana, ali od sredine prve deonice vođstvo je preuzeo domaći tim. Nije ni njihova prednost bila ubedljiva, kretala se uglavnom od tri do pet poena razlike.

Delovalo je da će ovo biti jedna mirna i korektna utakmica, ali sve se promenilo na dva i po minuta pre kraja drugog kvartala, pri rezultatu 39:37 za domaće. Tada je došlo do verbalnog, a onda umalo i do fizičkog sukoba Đorđa Gagića i Aleksandra Bursaća.

Partizanov centar je toliko bio nečim isprovociran, da su ga čak četvorica saigrača jedva razdvojili od Bursaća, ali ni posle toga nije uspeo da se smiri, za razliku od Bursaća, koji je posle razgovora sa Nebojšom Čovićem delovao mirnije.

Sudije su donele odluku da i Gagića i Bursaća pošalju u svlačionicu, ali iznerviranog centra crno-belih nisu smeli samog da puste da izađe van terena, pa je sa njim krenuo i sportski direktor Nikola Lončar. Usput je sa tribina bilo nekih provokacija upućenih Gagiću, a on je na njih reagovao ironičnim osmehom. To je bar ono što su kamere zabeležile u tim trenucima...

FMP je do poluvremena otišao na ''plus šest'', vodio je sa 45:39, a Partizan u nastavku nije uspevao da rezultat preokrene u svoju korist, sve do sredine poslednje četvrtine, kada je Pejdž pogodio trojku za vođstvo crno-belih od 65:63.

To je bilo kratkog daha, Radovanović je vratio prednost FMP-u, a na ulasku u posldnji minut Pejdž još jednom trojkom dovodi Partizan u minimalno vođstvo - 72:71.

Ipak, odmah je uzvratio Rit za 73:72, a do kraja Pejdž nije uspeo da još jednom trojkom donese pobedu Partizanu u posldnjim sekundama.

Rit je sa 16 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Uskoković ga je pratio sa 15, a Jeremić je upisao 13, svih 13 u prvom poluvremenu.

U Partizanu 14 poena Lendejla, Pejdž se zaustavio na 13, a Jaramaz na 11 poena.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FMP slavio protiv Partizana, poznati parovi plej-ofa

Izvor: RTS, 16.Mar.2019

Košarkaši Partizana poraženi su u Železniku od ekipe FMP-a sa 73:72 u poslednjem kolu regularnog dela ABA lige. U polufinalu plej-ofa, crno-beli sastaće se sa Crvenom zvezdom, dok Budućnost i Cedevita čine drugi par. . ...

Nastavak na RTS...

Sve najvažnije o plej-ofu ABA lige - Parovi, termini, satnica, evo kada se sastaju Zvezda i Partizan!

Izvor: Sportske.net, 16.Mar.2019

Ishod meča u Železniku razjasnio je sve u vezi polufinalnih parova plej-ofa ABA lige...Porazom od FMP-a (73:72), Partizan je večeras izgubio i teoretske šanse za osvajanje trećeg mesta na tabeli ABA lige uoči plej-ofa...Prema tome, crno-beli ostaju četvrti i u polufinalu plej-ofa sastaće se sa...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.