Pejdž: Još bolji ritam

Izvor: Mondo, 25.Feb.2016, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pejdž: Još bolji ritam

Ana Dabović i Danijel Pejdž zadovoljne pobedom nad Nemačkom, ali tvrde da košarašice Srbije imaju još prostora za napredak

Foto: MN Press

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je na gostovanju u Vaserburgu selekciju Nemačke rezultatom 78:66 u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. godine.

Ana Dabović predvodila je srpsku selekciju sa 21 poenom do ukupnom trećeg trijumfa u kvalifikacionom ciklusu.

Ona je izjavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da je Srbija timskom igrom stigla do vrlo važne pobede.

"Veoma teška utakmica, baš kao i što smo očekivale, ali nije bilo nikakvih iznenađenja. Igrale smo timski i borile se tokom cele utakmice i tako smo ostvarile pobedu kojom smo praktično osigurale plasman na Evropsko prvenstvo, što nam je i bio cilj", rekla je Ana Dabović za sajt KSS.

Amerikanka sa srpskim pasošem Danijel Pejdž bila je uz Dabovićevu stub igre našeg tima sa "dabl-dabl" učinkom - 17 poena i 11 skokova.

"Srećne smo zbog pobede, ali mislim da nam je ona pokazala da postoji još prostora za napredak. Moramo da pronađemo bolji ritam, kako u napadu, tako i u odbrani", rekla je Pejdž.

Srpske košarkašice sa skorom 3-1 nalaze se na drugom mestu tabele grupe D, iza Ukrajine sa maksimalnim skorom, a ispred Nemačke (učinak 1-3) i Luksemburga (0-4).

Plasman na Evropsko prvenstvo, uz domaćina Češku, obezbediće pobednice devet grupa u kvalifikacijama, kao i šest najboljih drugoplasiranih timova.

Kvalifikacije za EP nastavljaju se u novembru, kada će biti odigrana dva preostala kola. Košarkašice Srbije, pre toga tokom leta očekuje najveći izazov, nastup na Olimpijskim igrama u Riju, od 5. do 21. avgusta.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.