Izvor: MozzartSport.com, 28.Sep.2021, 21:48

Pehar ostaje u Lajkovcu: Železničar u taj-brejku srušio Ub za prvi trofej u sezoni

Domaće odbojkašice slavile rezultatom - 3:2 (23:25, 25:21, 25:12, 24:26, 15:10)

Sa peharom u rukama odbojkašice Železničara zaploviće u novu sezonu. Do drugog trofeja u Super Kupu stigle su posle velike borbe na domaćem terenu protiv Uba. Publici su poklonile predstavu od pet setova, a posle više od dva sata igre na semaforu je sijalo – 3:2 (23:25, 25:21, 25:12, 24:26, 15:10) za domaće.

Sve je u Lajkovcu bilo pripremljeno da prva utakmica u sezoni protekne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u najboljem redu. Teren ofarban u srpsku trobojku, publika napokon na tribinama, dve kvalitetne ekipe na tarafleksu... Sa jedne strane Branko Kovačević, trener koji je sa reprezentacijom ovog leta osvojio dve medalje kao asistent u stručnom štabu Zorana Terzića, sa druge Marijana Boričić, koja se vratila posle porodiljskog bolovanja. S obzirom na to da je prvi meč u ovoj takmičarskoj godini, nije moglo da se očekuje da će ekipe blistati, ali se zbog svega što su prikazivale ranije očekivalo da borba bude zanimljiva. Tako je i bilo...

U prvom setu su domaće odbojkašice uspele da izgrade prednost i da uđu u završnicu sa plus četiri – 23:19. Tada su devojke sa Uba pokazale onu njihovu pobedničku crtu, koja ih je prošle sezone dovela do šampionske titule. Napravile su seriju na servis Sare Pavlović i preokretom stigle do vođstva u setovima – 25:23.

Drugi period je imao sličan tok kao prvi do 23:19, samo što ovog puta Lajkovčanke nisu prokockale u finišu prednost koju su imale. Iskusna Ana Antonijević je odlično razigravala saigračice, a posebno raspoložene su bile u napadu Mirosavljević, Uzelac, Rajlić... Posle izborenog izjednačenja u setovima (25:21), u još boljem ritmu su nastavile da igraju u trećem periodu.

Odličan prijem je držala libero Marina Vujović, a onda je sve bilo lakše domaćima. Blok je funkcionisao, servis je bio na visokom nivou, pa je razlika samo rasla. Posle asa Jovane Mirosavljević Železničar je poveo – 15:5. Sa druge strane je pokušavala nešto da uradi kapiten Ljiljana Ranković, ali njen tim nije uspevao da se izvuče iz podređene pozicije. Nisu popuštale izabranice Branka Kovačevića, pa su do kraja seta još više uspele da se udalje – 25:12.

Opao je kvalitet igre u četvrtom setu, bilo je grešaka na obe strane... Dugo se igralo poen za poen, nijedan tim nije uspevao da stekne značajniju prednost. Bilo je jasno da će se pitanje pobednika rešavati tek u završnici. Dramu je rešila Ljubica Kecman, koju je Marijana Boričić uvela sa klupe. Postavila je bitan blok, a nekoliko poena kasnije uspešnim napadom obezbedila Ubu igranje taj-brejka – 26:24.

Na startu odlučujućeg perioda Železničar je uspeo da se vrati u onaj pravi mod iz drugog i trećeg seta. Brzo je pobegao na 5:1, a onda i na 7:2. Uzela je tada Marijana Boričić tajm-aut da bi pokušala da razmrda svoj tim. I uspela je u tome. Na servis Ljubice Kecman Ub je nizao poene i došao do izjednačenja – 7:7. Kad je na servis došla Jovana Mirosavljević, Železničar je bio sve bliži pobedi. Posle njenog asa vodile su – 12:9. Kad je isto koji minut kasnije ponovila i Rada Perović, donela je Lajkovčankama meč loptu – 14:10. Tačku na utakmicu stavila je Aleksandra Uzelac, najefikasniji igrač susreta, čiji je poslednji poen bio znak za veliko slavlje u hali. Železničar je prigrlio prvi trofej u sezoni i na njegovim krilima će započeti sezonu u domaćem prvenstvu predstojećeg vikenda.

ŽELEZNIČAR – UB 3:2 (23:25, 25:21, 25:12, 24:26, 15:10)

Dvorana u Lajkovcu

ŽELEZNIČAR: Marković, Batinić 1, Uzelac 24, Milojević 7, Antonijević 1, Knežević, Kutlešić 6, Rajlić 23, Mirosavljević 21, Savićević, Vujović, Perović 1, Zarić.

UB: K. Đorđević, Đurđević, Pavlović 12, Gligorić, Novosel, Vučićević 14, Veselinović 1, Lukić 11, Ranković 14, Kecman 6, A. Đorđević, Medić 8, Vrcelj 2.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

IZNENAĐENJE U SUPERKUPU: Železničar srušio ŠAMPIONA i osvojio PEHAR!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2021

Drama rešena posle više od dva sata...Odbojkašice Železničara iz Lajkovca osvojile su Superkup Srbije, pošto su posle velike drame pobedile Ub sa 3:2 (23:25, 25:21, 25:12, 24:26, 15:10)...Osvajačice Kupa, pobedile su, aktuelne šampionke Srbije, a meč je trajao dva sata i 12 minuta...Lajkovčanke...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.