Pehar Lige šampiona pred Novosađanima

Izvor: RTS, 29.Sep.2016, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pehar Lige šampiona pred Novosađanima

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednica Izvršnog odbora "Unikredit banke Srbije" Čila Ihas i bivši golman Crvene zvezde Stevan Dika Stojanović su u Gradskoj kući u Novom Sadu otkrili originalni trofej Kupa šampiona i tako označili drugi dan Ture trofeja Uefa Lige šampiona, koju predstavlja "Unikredit banka".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Uz zvuke himne tog fudbalskog takmičenja, kamion u kojem je izložen originalni trofej se smestio na Trg slobode, gde će biti parkiran do 21 sat.
Vučević je rekao da je počastvovan što je drugi put u prilici da kao gradonačelnik pozdravi goste i domaćine Ture trofeja Uefa Lige šampiona.
"Ima mnogo simbolike u ovoj godini, jer se navršava 25 godina od osvajanja Kupa šampiona od strane FK Crvene zvezde, 50 godina od Partizanovog ulaska u finale tog takmičenja i 50 godina od prve titule državnog prvaka FK Vojvodine", rekao je Vučević.
On je naglasio da takve manifestacije promovišu prave vrednosti i uzore na koje treba da se ugledaju mladi, istakavši da je Novi Sad oduvek bio sportski grad, a da mnogobrojne medalje, pehari i uspešno organizovana sportska takmičenja dokazuju da samo kontinuirano ulaganje u sport daje prave rezultate.
Tokom akcije, "Unikredit banka" je na Trgu slobode, u saradnji sa kompanijama "Adidas", "Nisan" i "Masterkard", organizovala "Ligu malih šampiona", takmičenje za najmlađe fudbalere, koje su otvorili član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i Dika Stojanović.
Dika Stojanović je mališanima pričao kako je u finalu Kupa šampiona u Bariju 1991. godine odbranio penal, što je presudilo ko će pobediti u meču sa francuskim šampionom, ekipom Olimpika iz Marseja.
"Naše dugogodišnje partnerstvo sa ovim prestižnim takmičenjem pokazuje svu našu strast, ne samo prema fudbalu već i prema svemu onome što zahteva timsku igru, koja je neophodna kako bi se ostvario uspeh", rekla je predsednica Izvršnog odbora "Unikredit banke Srbije" Čila Ihas.
Tura trofeja boravi u Srbiji do 2. oktobra, a, nakon Novog Sada, posetiće Beograd 1. i 2. oktobra, i zatim nastavlja svoje proputovanje kroz Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Mađarsku.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pehar Lige šampiona u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2016

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednica Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija Čila Ihas i bivši golman Crvene Zvezde Stevan Dika Stojanović, danas su u Gradskoj kući u Novom Sadu otkrili originalni trofej Kupa šampiona i tako označili drugi dan Ture trofeja UEFA Champions League...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.