Pedrosina magija za let do trijumfa u Mizanu

Izvor: MozzartSport.com, 11.Sep.2016, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pedrosina magija za let do trijumfa u Mizanu

Odlični Rosi nije izdržao pritisak do kraja, stigao je u Mizanu do drugog mesta, Lorenco je treći, a Markez tek četvrti

U uzbudljivoj završnici trke za VN San Marina Valentino Rosi je izgubio prvo mesto! Pobeda za Danija Pedrosu je stigla sedam krugova pre kraja trke na kojoj su se karte pomešale u korist Repsol Honde. Uz duboki naklon, ostaje da konstatujemo da je Pedrosa osmi pobednik trke u Moto GP konkurenciji od početka sezone.

Najbrže >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << krugove motociklista Repsol Honde je ostvario na sasvim poseban način. Pretekao je timskog kolegu Marka Markeza, a zatim i Horhea Lorenca koji je u Mizanu bio nosilac pol pozicije. Za pohod do vrha, sasvim slobodno sme da se konstatuje da je Pedrosa brzinom uspeo da nadmaši i pretekne Rosija koji jednostavno nije imao tako ubitačan tempo. Tako je Dani Pedrosa održao lekciju svim svojim kolegama, o čemu su par reči progovorili Valentino Rosi, i Horhe Lorenco nakon trke. Naime, motociklisti Jamahe su se konačno složili i izjavili kako je Pedrosa bio brz, i imao bolji tempo.

Konačan raspored na kraju VN San Marina na potpuno nepredvidljiv način u zanimljivom raspletu trke plasirao je Valentina Rosija na drugo mesto, Horhe Lorenco je kroz cilj prošao treći, a Mark Markez tek kao četvrtoplasirani motociklista.

U priči o današnjem pobedniku na stazi Marko Simončeli ostaje da konstatujemo da je Pedrosa trku dobio sigurnom vožnjom i dobrim odabirom pneumatika. On se naime odlučio za meku prednju gumu koja mu je dala dovoljno stabilnosti za sustizanje Rosija koji je vodio u većem delu trke.

Strašnu četvorku u Mizanu sledio je Maverik Vinjales na Suzukiju koji je stigao kao petoplasirani motociklista. Za njim su kroz cilj prošli Dukatijevi puleni Doviciozo i Piro u pratnji Kala Kračloua iz LCR Honde. Međutim, Kračlou je odlukom Direkcije trke zbog izletanja sa putanje staze pomeren na deveto mesto, pa se u konačnom poretku na osmo mesto plasirao Pol Espargaro. Vredno je još spomenuti da je Alvaro Bautista na Apriliji zauzeo deseto mesto.

REZULTATI

1. Dani Pedrosa (Repsol Honda)

2.Valentino Rosi (Movistar Jamaha)

3. Horhe Lorenco (Movistar Jamaha)

4. Mark Markez (Repsol Honda)

5. Meverik Vinjales (Suzuki Ekstar)

6. Andrea Doviciozo (Dukati)

7. Mikele Piro (Dukati)

8. Pol Espargaro (Monster Jamaha)

9. Kal Kračlou (LCR Honda)

10. Alvaro Bautista (Aprilija)

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

OSAM OD OSAM U MOTO GP: Dani Pedrosa dominantno do pobede u Mizanu!

Izvor: HotSport.rs, 11.Sep.2016

Neverovatnu sezonu u Moto GP nastavio je Dani Pedrosa, postavši osmi pobednik u osmoj trci sezone.. . Moto GP ovog vikenda došao je u San Marino na stazu Mizano, a posle sedam trka i sedam različitih protivnika, danas smo u osmoj, dobili – osmog.. To je, pomalo iznenađujuće, Dani Pedrosa iz Repsol...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.