Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2021, 14:38

Pedro Martinez ostaje u Manresi

Isksuni stručnjak produžio ugovor sa katalonskim klubom

Pedro Martinez, iskusni španski stručnjak koga je javnost znala da navede kao jednog od kanidata za trenera Partizana prošlog i ovog leta, ostaje u Manresi. Kako je objavio katalonski klub, Martinez je produžio ugovor na još dve sezone.

"Klub i trener će na ovaj način nastaviti projekat koji su započet pre dve godine povratkom Martineza na klupu", navela je Manresa u zvaničnom saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Martinez (60) će tako nastaviti da obara rekord po broju mečeva na klupi Manrese (245), pošto je u januaru 2020. godine prestigao Žaumea Ponsarnaua (202 utakmice).

Iskusni stručnjak koji je rođen u Barseloni, trenersku karijeru u seniorskoj košarci počeo je kao asistent na klupi Huventuda 1989. godine pošto je prethodne tri sezone radio u mlađim kategorijama tima iz Badalone..

Kratko vreme je bio i šef stručnog štaba katalonskog tima, da bi se u leto 1990. obreo prvi put u Manresi (1990-1994), čiji je trener bio i u sezoni 2014-2015, a u koju se vratio 2019. godine.

Tokom cele karijere Martinez je radio u španskim klubovima. Najveći uspesi su mi bili osvajanje FIBA Kupa Radivoja Koraća 1990. godine sa Huventudom koji je predvodio do dve pobede u finalu nad Pezarom (tadašnjim Skavolinijem) Serđa Skariola, zatim titula šampiona ACB lige sa Valensijom 2017. godine, jedina koju je tim sa juga Španije osvojio i Superkup ACB lige 2005. sa Baskonijom.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.