Pedagoški fakultet besplatno školuje 200 studenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2016, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pedagoški fakultet besplatno školuje 200 studenata

Prošlo je dve stotine godine od preseljenja Srpske učiteljske škole Preparandije iz Sentandreje u Sombor. Tim povodom, Pedagoški fakultet u Somboru će besplatno školovati 200 studenata.

Učitelji se u Somboru obrazuju duže od dva veka, ali je značaj Institucionalnog obrazovanja i prelaska Preparandije iz Sent Andreje u Sombor prilika da se 200 godina njenog postojanja obeleži nizom manifestacija koje su već počele i trajaće do 15. novembra - Dana fakulteta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Uz brojne stručne skupove, izložbe i dokumentarni film, svakako najvažnija će biti pogodnost za studente, kaže profesor Željko Vučković, dekan Pedagoškog fakulteta.

"Razumevajući društvenu odgovornost našeg fakulteta i ekonomsku situaciju u kojoj živimo, odlučili smo da besplatno upišemo dve stotine novih studenata", rekao je Vučković.

Sertifikati B2 za ruski i engleski jezik su novine koje izdvajaju somborske akademce od drugih nastavnika, rekla je na konferenciji za novinare Nataša Branković, prodekan za nastavu.

"Sa ovim sertifikatom, uz svoju diplomu učitelja, onaj ko završi naš fakultet može da ponudi i dodatne kompetencije , one koje izlaze iz domena učitelja", objašnjava Brankovićeva.

Prodekan za finansije Saša Marković kaže da Pedagoški fakultet uz tradiciju ima jedinstven spoj sa modernim, ali i da stvara nove generacije mladih koje će drugačije razmišljati.

"Učitelj je čovek koji pokušava da kod mladih ljudi stvori jedan odgovoran pristup svemu", ističe Marković.

Uz brojne programe kojima će biti obeleženo 200 godina Učiteljske škole u Somboru, pokrenuta je i inicijativa za podizanje spomenika učitelju u ovom gradu.

494

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Besplatne školarine za 200 novih učitelja

Izvor: 025info.rs, 16.Mar.2016, 10:19

Pedagoški fakultet u Somboru najavio je da će obezbediti 200 školarina za nove studente, povodom obeležavanja 200 godina od premeštanja učiteljske škole iz Sent Andreje u Sombor. Dekan Pedagoškog fakulteta prof. dr Željko Vučković rekao je da je ovo gest koji ukazuje na društvenu odgovornost...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.