Pazarski Tajson uvertira Povjetkinu

Izvor: B92, 29.Maj.2014, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pazarski Tajson uvertira Povjetkinu

Bokser iz Novog Pazara Džemil Ćosović boriće se u uvertiri za borbu za prvaka sveta u teškoj kategoriji između Aleksandra Povjetkina i Manuela Čara.

Rival 19-godišnjem Ćosoviću biće Rus Sergej Lipinec, u lakoj kategoriji do 59 koligrama, gde naš borac ima tri pobede uz po nerešen ishod i poraz.

"Meč smo ugovarali dva i po meseca i ovo je prilika kakva se retko pruža. To je ulaznica za visoko društvo, jer nemate često priliku da radite uvodnu borbu jednom Povjetkinu", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Selver Lekpek, Ćosovićev trener.

On je dodao da su Ćosovića menadžeri primetili u Francuskoj i da su mu dali nadimak "Beli Tajson".

"Dobro treniramo i očekujem njegov novi napredak na rang listi najboljih boksera. Ovo je šansa za ceo naš profi tim i grad. U Moskvi je trebalo da nastupi i Šerif Gurdijeljac, ali nam je menadžer ruskog boksera otkazao u poslednjem trenutku", kazao je Lekpek.

Ćosovićev rival, Lipinec ima 25 godina i pobedio je u svom jedinom ranijem meču u profesionalnoj konkurenciji.

Meč je na programu u petak u Moskvi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.