Pavlović za B92.net: Englezi imaju najboljeg, sa Dancima u trku

Izvor: B92, 04.Dec.2023, 09:08

Pavlović za B92.net: Englezi imaju najboljeg, sa Dancima u "trku"

Strahinja Pavlović jedan je od najkonstantnijih reprezentativaca Srbije od kako je Dragan Stojković Piksi na kormilu nacionalnog tima.

U formaciji sa trojicom štopera koju selektor forsira, defanzivac Salcburga sa dominantnom levom nogom neizostavan je deo poslednje linije.

Ona je često posrtala (neretko i početnički) na Mundijalu u Kataru i tokom nedavnih kvalifikacija za EURO, pa su svi u taboru "orlova" usmereni ka otklanjanju tih nedostataka u narednih šest >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meseci.

Do tada, Srbija je dobila rivale u grupnoj fazi Evropskog prvenstva koje će se sledeće godine u junu igrati u Nemačkoj.

To će biti Engleska (Gelzenkirhen, 16. jun), Slovenija (Minhen, 20. jun) i Danska (Minhen 25. jun).

Upravo smo Pavlovića, momka koji nije bio rođen kada smo poslednji put igrali na kontinentalnom šampinonatu pozvali da nam iznese svoje impresije nakon izvučenih rivala.

Kao i da podeli sa nama ima li razloga za strah ili optimizam.

"Iskreno, nisam imao nikakvih želja pred žreb. Dobili smo lepu grupu. Ali, isto tako mislim da je dosta jaka i da neće biti nimalo lako", rekao je Pavlović za B92.net.

Englezi su u ozbiljnom usponu, sa Džudom Belingemom i Harijem Kejnom koji obaraju silne rekorde ove sezone. Kako protiv njih i koliko će biti zahtevno sačuvati ih, pošto će to biti jedan od tvojih primarnih zadataka?

"Sigurno će biti mnogo teško protiv njih. Belingem je sigurno jedan od najboljih igrača na svetu, ako ne i najbolji trenutno. Kejn je u strašnoj formi. Moramo svi zajedno da obratimo mnogo pažnje, ali ne samo na njih nego i na druge igrače, jer je skoro svaki opasan"

Sa Slovencima smo nedavno odigrali dva veoma dobra meča, ali su i oni podigli nivo svoje igre od tih duela u Ligi nacija. Koliko iskustvo iz ta dva susreta može da pomogne?

"Uspeli smo da ih dobijemo u Beogradu, a kod njih je bilo nerešeno. Gledao sam par njihovih utakmica, igraju dosta bolje. Neće ni protiv njih biti lako, čekaju nas tri jako teške utakmice".

Na kraju će se sve lomiti protiv Danske, koja ima 25 igrača u ligama petice, ali su podbacili u Kataru. Nešto slično poput nas. Može li da se kaže da će taj duel biti najvažniji za prolaz u drugu fazu?

"Da, slažem se, taj duel sa Dancima će odlučivati neke stvari. Englezi su favoriti, a ostale tri ekipe će se boriti za drugo mesto. Igrali smo protiv njih prijateljsku utakmicu i izgubili je. Oni su odlična trkačka ekipa. Ako budemo želeli njih da dobijemo, moraćemo da budemo na istom trkačkom nivou kao i oni".

Sada hladne glave – kako ste kao ekipa doživeli ovaj plasman na EP, prvi posle 24 godine, a posle svega što ste prošli u Kataru, kao i Mundijala i kroz cele ove kvalifikacije?

"Napravili smo veliki uspeh, pogotovo kada se pogleda koliko dugo nismo bili tamo. Poslednje tri godine, koliko smo zajedno, bile su uspešne. Jedino ostaje to Svetsko prvenstvo, gde smo očekivali bolji rezultat. Ali, posle svega toga, ostali smo zajedno, sa odličnom atmosferom. Tako će sigurno biti i na Evropskom prvenstvu", zaključio je Pavlović.

Autor – Stefan Smuđa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.