Izvor: MozzartSport.com, 27.Okt.2020, 23:00

Paunović i Ivić u gostima: Votford ima "najteži" zicer, na Ivud Parku se menja istorija

Čekamo nove pobede naših trenera i njihovih klubova...

Posle ubedljivog trijumfa nad Roteramom Veljko Paunović je poručio da Reding i dalje “nije blizu optimalne forme“ što znači da od tima sa Madejskog tek treba da očekujemo ono najbolje.

Nije Reding, istini za volju, ni izgledao toliko ubedljivo jer je Roteram u dobrom delu susreta bio čak i konkretniji takmac na terenu. Ono što je postao veliki kvalitet timova koje sa klupe vodi Paunović >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << jeste da uzima bodove kada i nije u najboljem izdanju. Reding je u komotnoj poziciji na startu sezone posle šest pobeda u sedam kola, što je veliki podvig i za Paunovića i za tim koji je doživeo određene promene tokom leta.

Za Reding sada predstoji teško gostovanje Blekburnu koje je godinama na Ivud Parku donosilo kišu golova. O tome najbolje govori podatak da je tip GG&3+ prolazio u sedam od poslednjih osam duela, a četiri pogotka za meč predstavljalo je donju granicu. Međutim, sada je možda idealan trenutak da se istorija duela ovih klubova promeni. Reding se od dolaska Veljka Paunovića prvenstveno oslanja na granitnu odbranu koja je dosad propustila samo jedan gol i upravo će taj segment igre biti važan u nameri da se zaustavi ofanziva domaćina. Blekburn igra za oko vrlo dopadljiv fudbal, napadački i s mnogo trčanja, zbog čega je ekipa Tonija Maubreja možda i najtraktivnija za gledanje u drugoj engleskoj ligi, nošena najboljim strelcem Adamom Armstrongom.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ukratko, za ovaj susret može da se kaže da je susret najmoćnijeg napada (16 golova) i najčvršće odbrane Čempionšipa! Toga je jako svestan i Veljko Paunović.

“Biće ovo najteži test za nas u dosadašnjem toku sezone“, odmah će Paunović i dodaje:

“Blekburn igra dobar fudbal, klub je vođen iskusnim trenerom, koji ima odličan skor u ligi i čuo sam mnogo toga dobrog o njemu od Kvintona Forčuna. Zato očekujem ozbiljan duel gde neće biti lako ni jednima, nui drugima. Ali, kada pogledate širu sliku, koja utakmica je za nas laka? Moramo da se nosimo s velikim obimom minuta koje momci nose na svojim leđima, ali imamo plan za sve, trudimo se da svi budu uključeni. Zato su svi spremni da u svakom trenutku uskoče i pomognu nam“.

Paunović je nekoliko puta javno isticao da je jako zadovoljan igračima koje ima na raspolaganju, jer je u srži tim, a ne pojedinac. Nema na raspolaganju neku ozbiljnu zvezdu Čempionšipa poput nekih drugih rivala, pa čak ni najjači sastav, ali Reding zasad radi dobar posao. Blekburn je u finišu domaćeg prelaznog roka doveo Harvija Eliota iz Liverpula, što je dodatno pojačalo klupski arsenal, a zajedno sa Armstrongom Roversi bi mogli da imaju pravu udarnu silu u napadu.

Blekburn bi zbog povrede Tomasa Kaminskog mogao da ostane bez važnog šrafa u timu, a ako zaista ne bude spreman za meč očekuje se da će novajlija Ejnsli Pirs zaigrati od prvog minuta. Paunović se pred teško gostovanje razmišlja da li da u prvi tim vrati Lukasa Žoaa, strelca trećeg gola protiv Roterama, pošto je Gorge Puškaš u krizi.

Za Vladimira Ivića gostovanje Vikombu je najteža moguća utakmica. Ne kaže se uzalud da su najnezgodnije utakmice koje su unapred dobijene, a ova protiv Vikomba je upravo takva.

Domaćin je u dubiozi i posle sedam odigranih kola ima isto toliko poraza, uz gol razliku 2:15, što Vikomb svrstava na mesto tima sa najlošijim napadom i odbranom, a jedina stvar koja ga drži od samog dna tabele je Šefild Venzdej koji je sezonu počeo s minusom od 12 bodova i još ima minus od četiri boda dok se ne nađe na nuli.

“Ovo je najteža utakmica za nas. Poštujemo Vikomb jako. To je zaista dobar tim. Nema nijedan bod, ali sam gledao utakmice i radi se o timu koji igraju direktan fudbal, bori se i radi svih 90 minuta. Zaslužio je bolju poziciju od one u kojoj se trenutno nalazi“, kaže Ivić i nastavlja:

“Teška utakmica nas čeka i zato moramo da budemo fokusirani, od prvog do poslednjeg minuta. Moji igrači shvataju koliko je ovo nezgodna utakmica. Zato se nadam da će biti i ostati profesionalni do kraja kako bi dali maksimum“.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ivić je od dolaska u Votford najviše eksploatisao sistem 3-5-2 koji je doneo mnogo igre iz kontri. Iako je, podsetimo, sa Makabijem uzeo dve uzastopne titule sa formacijom 4-3-3.

“Sada koristim ovaj (3-5-2) sistem jer imam više igrača koji su više prilagođeni njemu. Moj posao je da se adaptiram na ekipu koju imam na raspolaganju i iz igrača uvek izvučem 100 odsto. Iz formacije 3-5-2 možemo da igramo i 5-3-2 i 3-4-3, zavisno od toga kakav je momenat utakmice i kako mi igramo. Nijedan sistem mi nije nepoznat, samo je bitno da imaš prave igrače“.

Od Vikomba svi očekuju da će pružiti otpor kao u susretu protiv Noriča, ali Votford ipak ima kvalitet koji bi trebalo da donese prevagu. Votford je to pokazao već nekoliko puta ove sezone, pa pobeda ne bi smela da se dovede u pitanje. Vikomb je od početka sezone uglavnom primao bar dva gola po meču, dok su Stršljenovi bili dosad jako strpljivi i tri puta dosad lomili protivnike s jednim golom.

ČEMPIONŠIP – 8. kolo

Utorak:

20.00: (2,45) Barnsli (3,25) KPR (2,95)

20.45: (2,15) Blekburn (3,35) Reding (3,50)

20.45: (2,40) Brentford (3,25) Norič (3,65)

20.45: (1,90) Midlzbro (3,40) Koventri (4,45)

20.45: (2,60) Svonsi (3,05) Stouk (2,90)

20.45: (7,25) Vikomb (4,00) Votford (1,50)

Sreda:

20.00: (2,45) Preston (2,95) Milvol (3,30)

20.45: (2,50) Birmingem (3,00) Hadersfild (3,10)

20.45: (1,82) Bornmut (3,50) Bristol Siti (4,60)

20.45: (2,95) Derbi (3,00) Kardif (2,60)

20.45: (2,90) Luton (3,05) Notingem Forest (2,60)

20.45: (3,10) Roteram (3,10) Šefild Venzdej (2,45)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.