Izvor: MozzartSport.com, 14.Avg.2020, 17:37

Paulinjov magični dodir i Šihaovo golgetersko ludilo vratili Evergrande na čelo tabele (VIDEO)

Šampion se iskupio za poraz iz prethodne runde, Đengsu pretrpeo prvi poraz u sezoni

Utakmica petog kola kineske Superlige između Gvangdžou Evergrandea i Henana bila je šampionu žave poligon za iskupljenje – izabranici Fabija Kanavara slavili su 3:1, nadigravši protivnika u većini statističkih segmenata čime su pokazali da se kiksevi, poput onog u prošlom kolu kada su poraženi od Šandonga, neće često ponavljati.

Brazilac Paulinjo je u 42. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << minutu imamo momenat inspiracije i potvrdu majstorstva kada se na minimalnom izmigoljio kroz dvojicu čuvara i doneo prednost Tigrovima, da bi drugo poluvreme proteklo u znaku centarfora Vej Šihao koji je petim i šestim ovosezonskim pogotkom zacementirao drugi poraz Henana od starta prvenstva. Koliko je malo vremena i prostora potrebno lideru liste strelaca kineskog prvenstva da postigne gol, govori i detalj da je na terenu proveo tek nešto više od pola sata pošto je u 61. minutu zamenio Talisku, odnosno da ove sezone postiže pogodak na svakih 59 minuta. Počasni pogodak Crvenih Đavola iz Žengžua došao je u 86. minutu preko Karange.

Evergrane je tako nastavio da dominira u međusobnim duelima sa Henanom kojeg je pobeđivao devet puta u prethodnih 10 utakmica, uz jedan remi. Čelo tabele opet pripada braniocu titule koji je iskoristio kiks, do danas jedinog neporaženog tima grupe A.

Đengsu nije znao za poraz sve do okršaja sa Šangaj Šenhom kojem je jedan pogodak bio dovoljan za treći ovosezonski trijumf. Ni moćna legija stranaca u napadu ekipe Kozmina Olarijua u vidu Aleša Teišeire, Ivana Santinija i nekada italijanskog reprezentativca Edera, nije bila kadra da održi Đengsuov status nepobedivosti.

Mat u tri poteza nominalnih gostiju odigrao se u 20. minutu, a završni udarac zadao je Kolumbijac Đovani Moreno. Epilog današenjeg dana je da nema više neporaženih timova u grupi A u Dalijanu, dok u grupi B u Sučou Peking Guan i Šangaj SIPG još uvek nisu izašli iz nekog okršaja praznih ruku.

KINA 1 – 5. KOLO

GRUPA A (DALIJAN)

Petak

Henan - Gvagdžou Evergrande 1:3

/Karanga 86 - Paulinjo 42, Šihao 78, 84 /

Đijangsu - Šangaj Šenhua 0:1

/Moreno 20/

Subota

12.00: (1,55) Šandong (3,90) Šenžen (5,60)

14.00: (1,85) Dalijan (3,45) Guangžou R&F (4,00)

GRUPA B (SUČOU)

Nedelja

12.00: (8,50) Đingdao (4,70) Peking Guan (1,33)

14.00: (1,45) Šangaj SIPG (4,20) Šijadžuang (6,50)

Ponedeljak

12.00: (2,85) Vuhan (3,20) Čungćing (2,40)

14.00: (1,95) Hebei (3,45) Tjenđin Teda (3,60)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.