Pastore i Kavani progurali PSŽ kroz „iglene uši“, hrabri Evijan nije izdržao na Parku prinčeva (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 18.Jan.2015, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastore i Kavani progurali PSŽ kroz „iglene uši“, hrabri Evijan nije izdržao na Parku prinčeva (VIDEO)

Parižani tek u finišu došli do pobede od 4:2 na svom terenu, a u gostujućem timu nije bilo povređenog Miloša Ninkovića koji pauzira zbog povrede najmanje mesec dana

Havije Pastore i do skoro suspendovani Edinson Kavani skratili su muke navijača Pari Sen Žermena u meču protiv gostujućeg Evijana. Sveci su golom argentinskog internacionalca slavili sa 4:2 u 21. kolu francuske Lige 1 i koliko-toliko zadržali korak sa vodećim Olimpikom iz Liona.

Parižani >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su ovom pobedom prekinuli niz od tri utakmice bez pobede u nacionalnom šampionatu, a prethodno su slavili još 6. decembra na meču protiv Nanta. Sa druge strane, ekipi Evijana ovo je šesta utakmica zaredom bez trijumfa u Ligi 1.

Neizvesnost u vazduhu osećala se sve do 75. minuta, a onda je kvalitet Parižana ipak isplivao na površinu i domaćin je osvojio sva tri boda. Prvo se Pastore najbolje snašao u kaznenom prostoru gostiju i lepim udarcem „bocnuo“ loptu pored golmana Evijana za vođstvo od 3:2.

Navijači bogatog kluba iz francuske prestonice konačno su mogli da odahnu tek u 89. minutu, kada je Kavani, u svom stilu, bio na pravom mestu i sa samo nekoliko metara „ćušnuo“ loptu u mrežu već savladanog golmana rivala.

Ruku na srce, Evijan je bolje počeo utakmicu, igrao hrabro i dobro se držao u duelu sa favorizovanim Parižanima. Takva igra im se isplatila već u 14. minutu kada je Sedrik Barbosa matirao Sakvatorea Sirigua. Usledio je veliki preokret PSŽ-a za samo osam minuta, pa je pogocima Davida Luiza i Marka Veratija domaćin stigao do prednosti.

Kada su domaći navijači konačno pomislili da je opasnost prošla, u 63. minutu usledio je novi šok, pošto je Gregori van der Vil nespretno reagovao na jedan centaršut i prosledio loptu u sopstvenu mrežu.

LIGA 1, 21. kolo:

Subota:

Bordo – Nica 1:2 (1:0)

/Rolan 33pen - Amavi 66, Plea 90/

Subota:

Lans – Olimpik Lion 0:2

/Gbamin ag 22, Lakazet 26 pen/

Kaen – Rems 4:1 (3:1)

/Roberž 3, Privat 9, Jahija 29, Koita 76 – Šarbone 27/

Lorijan – Lil 1:0 (0:0)

/Gerero 59/

Mec – Monpelje 2:3 (2:1)

/Ngbakoto 20, Busman 39 – Barios 17p, 53, 69/

Monako – Nant 1:0 (0:0)

/Silva 73/

Tuluz – Bastija 1:1 (0:0)

/Brajtvajt 77 – Ahmada 49ag/

Nedelja:

PSŽ – Evijan 4:2 (2:1)

/Luiz 30, Verati 38, Pastore 74, Kavani 89 – Barbosa 14, Van der Vil 63ag/

17.00: Ren – Sent Etjen

21.00: Olimpik Marselj – Gengan

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.