Paspalj - prvi ambasador ABA lige

Izvor: Mondo, 20.Sep.2018, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paspalj - prvi ambasador ABA lige

Legendarni srpski košarkaš imenovan je za ambasadora regionalnog takmičenja

Foto: MN Press

Žarko Paspalj postavljen je za prvog ambasadora ABA lige.

Njemu je ta nova uloga poverena u Laktašima uoči početka Superkupa ABA lige.

We are proud to announce that Žarko Paspalj has become an #ABALiga ambassadorRead more at: https://t.co/95XOj6AQhlpic.twitter.com/AWPJaO8ibZ

— ABA Liga (@ABA_League) September 20, 2018

Njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zadatak biće da radi na promociji takmičenja, afirmaciji mladih talenata iz regiona, unapređenju organizacije i kvaliteta ABA lige.

"Veliko mi je zadovoljstvo što mi je dodeljena uloga ambasadora ABA lige. To je najbolje klupsko takmičenje u regionu i pritom ne mislim samo na košarku. Svake godine u ligi pojavljuju se neki novi talenti i buduće zvezde i zato sam izuzetno ponosan što sam deo ovog projekta. Sa nestrpljenjem oečkujem početak nove sezone", rekao je Paspalj u Laktašima.

Paspalj je imao bogatu igračku karijeru (Budućnost, Partizan, Olimpijakos, Panatinaikos, Aris, Virtus, SAN Antonio u NBA ligi), ali i mnogo uspeha sa reprezentacijom Jugoslavije tokom 80-tih i 90-tih godina prošlog veka.

Ima svetsko zlato iz Argentine 1990, tri puta je bio šampion Evrope (1989,1991,1995), a jednom je osvojio bronzu (1987), dok u kolekciji odličja ima i dva olimpijska srebra sa Igara u Seulu 1988. i iz Atlante 1996. godine.

Predsednik ABA lige Igor Dodik zahvalio se košarkaškoj legendi što je pristao da preuzme ulogu prvog abasadora tog takmičenja.

"Hvala Žarku i uveren sam da ćemo imati dugu i uspešnu saradnju", rekao je Dodik.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Paspalj prvi amabasador ABA lige

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2018

Legendarni srpski košarkaš Žarko Paspalj imenovan je za prvog ambasadora ABA lige.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.