Paskval: PAO ima umeren budžet

Izvor: B92, 11.Jul.2018, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paskval: PAO ima umeren budžet

Trener košarkaša Panatinaikosa Ćavi Paskval ocenio je budžet njegove ekipe kao umeren i rekao da ga oni koriste najbolje što mogu.

Paskval je PAO preuzeo 2016. godine i 'vodio' ga do dve uzastopne titule grčkog šampionata.

On je, u intervjuu za radio Marku, odgovarao na neka pitanja o Panatinaikosu, klubu koji je često u žiži javnosti, što zbog rezultata, što zbog predsednika Dimitrisa Janakopulosa.

"Mi smo ekipa sa umerenim budžetom, ali pokušavamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svake godine da napravimo kompetetivan tim sa time što imamo. Sanjamo o koraku napred i odlasku na Fajnal for, ali moramo da ostanemo sa obe noge na zemlji. Nekada se to možda i desi, ali je veoma teško jer ne možemo da se takmičimo sa platežnom snagom drugih ekipa", rekao je Paskval.

Španski stručnjak, koji je pre grčkog prvaka vodio Barselonu, kaže da je njegov tim na pravom putu da ostvari neki veliki uspeh, kao što je nekada uspevao.

"Najvažnije je da je klub na pravom putu. Moramo da okrenemo novi list i napravimo iskorak, kako bi ovu novu Evroligu dočekali sa entuzijazmom. Panatinaikos je u svojoj istoriji osvoajao Evroligu šest puta, pa samim tim zaslužuje da se u tom takmičenju i nalazi, kao što i ono zaslužuje PAO. Situacija je sada mirna i stabilna", dodao je Paskval.

PAO je minule evroligaške sezone takmičenje završio u doigravanju, kada ih je sa 3-1 u seriji izbacio eventualni pobednik EL Real Madrid, a takav rezultat svakako ne zaslužuje slavlje jednog šestostrukog prvaka Evrope.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.