Izvor: Blic, 25.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pašće i Alikante

Pašće i Alikante

Naš košarkaški kvartet u ULEB Kupu utakmicama trećeg kola večeras nastavlja takmičenje. Crvena zvezda, jedina od četiri naša predstavnika, igraće na svom terenu i to protiv Alikantea (18.15), Refleks je gost Huventuda (20.45), Atlas je otputovao u Nemačku (Keln - 19.30), dok će Budućnost na megdan grčkom Makedonikosu (19.30).

Crveno-beli posle trijumfa nad Zagrebom u Gudjer ligi, u grupi C će nakon dve uzastopne pobede (Šarloa i Gravelin) >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ugostiti španski Alikante, koji ima dva startna poraza, a u poslednjem 12. kolu ACB lige doživeo je neuspeh kući od Aune - 73:76. Poslednjeplasirani tim špnaskom prvenstva ne bi trebalo da predstavlja opasnost po zahuhtalu četu sa Malog Kalemegdana, koja bi morala da obrati pažnju na trio, Ru - Džonson - Lazaro.

Refleks nije imao vremena da proslavi dva boda u regionalnom takmičenju osvojena u Zagrebu protiv Cibone. Ekipa iz Železnika, koja ima maksimalan učinak u dosadašnja dva kola, u grupi D je večeras već u Španiji, gde je čeka trinaestoplasirani sastav ACB lige - Huventud, ošamućen katastrofalnim porazom od Breogana (68:86) u Badaloni. Bivši prvak Evrope, kada je na klupi sedeo Željko Obradović, je ranjiv (igrom se ističu Marko i Arnold), pa bi još jednom valjalo očekivati lepe vesti, kada je u pitanju meč u kojem su akteri učenici Vlade Đurovića.

Atlas je u grupi B startovao sjajno protiv Ljeide, zaim je poražen od Kapfenberga, u međuvremenu je savladao Mašinac (99:80) u Efes Prvoj ligi, a večeras će na megdan Kelnu, još jednom poslednjeplasiranom timu iz evropskih šampionata. Ovaj Bundesligaš (svojevremeno ih Pešić odveo iz Druge u Prvu ligu, a dres ovog kluba nosili Obradović i Bogojević), je za vikend ostvario prvu prvenstvenu pobedu i to nad Trirom na svom terenu (82:64), a najbolji akter bio je Srđan Jovanović, nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, koji će biti najveća opasnost i po Beograđane. Naravno tu je i od nedavno naš trener Milan Minić, koji svakako dobro poznaje kvalitete 'bankara'.

Podgoričani u grupi E gostuju Makedonikosu, koji je u grčkoj ligi u donjem domu tabele, u 9. kolu je kod kuće bio bolji od Panioniosa 64:57. Budućnost i tim iz Soluna imaju učinak po jedan trijumf i poraz, tako da se na Peloponezu očekuje rannopravna utakmica. I. Velimirović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.