Partizanu triler u Železniku

Izvor: RTS, 31.Maj.2014, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanu triler u Železniku

Crvena zvezda - Partizan 78:82 (kraj). Košarkaši Partizana savladali su na gostovanju Crvenu zvezdu i tako praktično obezbedili prvo mesto pred plej-of srpskog šampionata. Pobednik odlučen u produžetku, u kojem je briljirao Bogdan Bogdanović. Crvena zvezda zabeležila treći uzastopni poraz.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Košarkaši Partizana prvi put su ove sezone savladali Crvenu zvezdu, možda i u najvažnijem meču do sada. Crno-beli su posle produžetka slavili u Železniku 82:78 i tako obezbedili prvo mesto pred plej-of.

Po završetku meča navijači Zvezde su bakljama gađali pristalice Partizana, ali je jedna od bačenih baklji pogodila igrače crno-belih.

Druga baklja je završila na tribini na kojoj su bili navijači Partizana, koji su tu baklju ponovo bacili na tribinu sa pristalicama crveno-belih. Na teren su potom ušli pripadnici Žandarmerije, pa se sve se brzo smirilo.

Gosti su od početka bili agresivniji, što se odrazilo i na rezultat. Crno-beli su raznovrsnijom igrom od rivala do poluvremena stekli 11 poena prednosti (40:29).

Ipak, Zvezda se probudila u nastavku. U trećoj četvrtini su crveno-beli u nekoliko navrata stizali na "minus tri", ali nikako nisu uspevali da pređu u vođstvo.

Sve do sredine poslednje deonice, kada je Zvezda stigla do minimalne prednosti. Partizan ipak pravi novu seriju i kada se činilo da je prednost crno-belih nedostižna, Zvezda postiže osam poena iz praktično jednog napada.

Blažič je pogodio uz faul Pavlovića, koji se nije složio sa sudijskom odlukom, pa je dobio i tehničku grešku zbog prigovora. Zvezdin Slovenac pogodio je tri slobodna bacanja, a nekoliko sekundi potom i trojku.

Do kraja regularnog dela gledali smo neizvestan meč, a pobedu u svojim rukama je imao Bogdan Bogdanović, koji je sedam sekundi pre kraja pogodio samo jedno slobodno bacanje i tako doneo Partizanu produžetak.

Bogdanović je bio centralna figura u dodatnih pet minuta, ali ne treba zaboraviti ni dva izuzetno bitna ofanzivna skoka Žofrija Lovernja, posle kojih je poentirao.

Zvezda je pokušala trojkama da sustigne rivala u finišu, ali u tome nije uspela, pa je Partizan odneo značajnu pobedu iz Železnika.

Crveno-beli su tako zabeležili i treći uzastopni poraz, dok je Partizan zabeležio 11. pobedu, uz samo jedan neuspeh

Najefikasnij na meču bio je Bogdanović sa 24 poena, Saša Pavlović dodao je 20. Na drugoj strani, Jaka Blažič je predvodio crveno-bele sa 22 postignuta poena.

Porazi Mega Vizure i Radničkog

Košarkaši Borca pobedili su u Čačku ekipu Mega Vizure sa 83:71 (21:23, 23:12, 20:18, 19:18) u meču 12. kola Superlige Srbije. Čačanima je to bila druga pobeda u šampionatu, dok je Mega Vizura zabeležila četvrti poraz.

Aleksandar Marelja predvodio je Borac sa 20 poena, a poen manje postigao je Nemanja Protić. Vasilije Micić upisao je 12 poena za Megu, dok je Ratko Varda postigao 11 poena.

Košarkaši FMP-a pobedili su u Železniku ekipu Radničkog iz Kragujevca sa 81:71 (18:9, 23:19, 25:17, 15:26) i tako priredili malo iznenađenje.

"Panterima" iz Železnika to je bila četvrta pobeda u ovom takmičenju, dok je Radnički zabeležio peti poraz.

Maksim Šturanović je sa 18 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a poen manje dodao je Filip Čović. Dušan Mlađan je ubacio 20 poena za Radnički, dok je Stefan Birčević postigao 18 poena.

Metalac je na svom terenu bio izuzetno ubedljiv protiv Crnokose i slavio pobedu od 95:72.

Ovako je protekao meč u Železniku:

22.25 - Lovernj posle ofanzivnog skoka donosi Partizanu tri poena prednosti. Na drugoj strani Dženkins ne pogađa trojku. Trinaest sekundi pre kraja produžetka, Lovernj pogađa jedno slobodno bacanje. Zvezda ne pogađa trojku, utakmica je završena. Partizan je savladao Crvenu zvezdu sa 82:78.

22.24 - Partizan ne koristi poslednja dva napada, crveno-beli pogađaju četiri vezana slobodna bacanja. Ušli smo u poslednji minut produžetka, Partizan vodi 79:78. 

22.19 - Sjajna rola Bogdana Bogdanovića u produžetku. Srpski reprezentativac postigao je gotovo sve poene za crno-bele u produžetku (osim zakucavanja Lovernja), pa Partizan dva minuta pre kraja produžetka ima pet poena prednosti - 79:74. 

22.11 - Sedam sekundi ostalo je do kraja utakmice. Bogdan Bogdanović polovičan sa linije za slobodna bacanja, donosi izjednačenje Partizanu. Zvezda ne koristi poslednji napad, idemo u produžetak - 70:70.

22.05 - Zakuvalo se u Železniku. Crvena zvezda dolazi do osam poena praktično iz jdnog poseda. Prvo je Blažič pogodio uz faul, Pavlović dobio tehničku grešku, a Zvezdin Slovenac posle serije slobodnih bacanja postiže i trojku. 

21.55 - Ulazimo u neizvesnu završnicu u Železniku. Zvezda je u jednom trenutku bila u prednosti, ali sredinom poslednje deonice Partizan ponovo ima prednost 57:54. 

21.45 - Uspeli su crveno-beli da sustignu dvocifrenu prednost Partizana, ali nikako da stignu doizjednačenja. Saša Pavlović drži svoj tim u vođstvu, koje na kraju treće četvrtine iznosi 49:46. 

21.28 - Crveno-beli pokušavaju po svaku cenu da sustignu prednost rivala i to im polazi za rukom na početku treće četvrtine. Sredinom treće deonice Partizan vodi 43:38. 

21.05 - Pokušala je Crvna zvezda u drugoj četvrtini da sustigne prednost Partizana, ali crno-beli drugu deonicu završavaju serijom 9:1 i na veliki odmor odlaze sa prednošću od 40:29. 

20.50 - Nešto bolja igra Crvene zvezde u drugoj četvrtini, koja iz minuta u minut smanjuje prednost Partizana. Sredinom druge deonice Partizan vodi 28:23. 

20.35 - Odlična igra crno-belih u prvoj deonici, koju rešavaju u svoju korist - 24:15. Crvena zvezda pokušava šutem za tri poena, crno-beli mnogo staloženiji i precizniji. 

20.23 - Partizan je bolje ušao u utakmicu i sredinom prve četvrtine ima prednost od 12:5. 

20.15 - Počeo meč u Železniku između Crvene zvezde i Partizana. 
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Crvena zvezda Telekom - Partizan NIS 78:82 (kraj)

Izvor: Sportske.net, 31.Maj.2014

Drama u Železniku, 70:70 posle regularnog toka meča, odluka pala u produžetku, kada je Partizan uspeo da dođe do prve ovosezonske pobede nad ''večitim rivalom'' - 78:82

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.