Partizanova prednost nije nedostižna

Izvor: Politika, 17.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanova prednost nije nedostižna

Fudbalski prvak Srbije je prvi deo šampionata završio sa šest bodova zaostatka za vodećim Partizanom, a prekjuče su u Novom Sadu fudbaleri Zvezde izgubili dva boda (osvojili samo jedan), igrajući nerešeno u derbiju kola sa trećeplasiranom Vojvodinom. U veoma teškim uslovima za igru, na smrznutom i klizavom terenu, oba tima su želela pobedu, ali je na kraju remi bio najpravedniji ishod. "Zaostatak od šest bodova nije nedostižan, pogotovo što po tradiciji fudbalsko proleće protiče u >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << znaku Zvezde. Nadam se da će tako biti u nastavku šampionata. U tom pogledu sam optimista. Već u prvom narednom prvenstvenom meču, 16. februara u "večitom derbiju", možemo da prepolovimo bodovnu prednost trenutnog lidera. Nadam se da će ipak prevagnuti razum i da će biti nađeno rešenje da se naša najveća fudbalska utakmica ipak odigra uz prisustvo publike, jer bi derbi pred praznim tribinama predstavljao katastrofu za srpski fudbal", rekao je šef stručnog štaba Crvene zvezde Aleksandar Janković.

Posle utakmice u Novom Sadu, Janković nije bio nezadovoljan ni previše zabrinut.

– Vremesnki uslovi su zaista bili nehumani za fudbal, ali i pored takvih teškoća, viđena je lepa utakmica, baš po ukusu ovdašnje publike. Početak je pripao domaćinu, ali smo nakon njihovog vođstva uspeli da se stabilizujemo i već u prvom poluvremenu izjednačimo rezultat. U nastavku susreta smo imali povoljnije prilike za pobedu. Naš trud i zalaganje u tom delu igre su ostali nenagrađeni i ostaje veliki žal za dva ispuštena boda – istakao je Janković.

Pre odlaska na zimski odmor, fudbalere Zvezde očekuje gostovanje portugalskoj Bragi, gde će se oprostiti od Evrope. Na sever Iberijskog poluostrva "crveno-beli" odlaze kao turisti, jer su poraženi u prethodne tri utakmice ligaškog dela Kupa Evropske fudbalske unije i ubedljivo su poslednji u F grupi.

Trener Janković je nedavno izjavio da na "Marakani" uveliko razmišljaju i o predstojećem zimskom prelaznom roku, da se prave planovi za pojačanja, ali je i dodao da se ta tema razmatra samo u internim klupskim okvirima. Ipak, dok se bude čekalo na novajlije, naš najtrofejniji klub je već napustio bivši reprezentativac Srbije Aleksandar Trišović, koji će karijeru nastaviti u ukrajinskom Metalistu iz Harkova.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.