Izvor: MozzartSport.com, 21.Okt.2021, 22:56

Partizanova apsolutna nula: Ni igre do samog finiša, ni rezultata, Gent preuzeo prvo mesto (VIDEO)

Crno-beli potpuno nemoćni u porazu od Belgijanaca - 1:0

Partizan je u velikom padu forme. Nije to poraz od Genta (1:0) večeras u Beogradu razotkrio, videlo se to u celom nizu utakmica. Slabo su igrali crno-beli protiv Flore, protiv Napretka, Radnika, jedino što su to dovoljno slabiji rivali da Parni valjak može da ih dobije i kada mu ne ide.

Belgijanci su koja klasa više u odnosu na pomenute klubove, pa su znali da iskoriste činjenicu da Partizan ni ne liči na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tim koji je igrao besprekorno u prva dva i po meseca sezone. Ali negde kao da se ispraznio akumulator Parnom valjku i kada je trebalo da vozi "uzbrdo" protiv Genta, za prvo mesto u grupi, nije mogao da se pomeri s mesta. Sve što je srpski vicešampion dobro napravio delo je Igora Vujačića u samom finišu meča. Imao je crnogorski reprezentativac strašan šut, potom i priliku posle kornera da donese izjednačenja. Pre toga crno-beli su bili ofanzivno impotentni.

Golom Svena Kumsa u 59. minutu, koji je još jednom pokazao da Partizan ima problem da brani drugu stativu kod centaršuteva s boka, Gent je porazio crno-bele u Humskoj i zaseo na prvo mesto grupe Lige konferencije i nadomak je evropskog proleća - 1:0 (0:0). Srpski predstavnik će posle ovog poraza, koji je doživeo kod kuće nakon 22 meseca i sudara sa Mančester junajtedom, morati još da se pomuči da bi video eliminacionu fazu takmičenja.

Nemoć. Apsolutna nemoć se videla kod tima Partizana da na bilo koji način ugrozi Belgijance. Da nije bilo domaće publike na tribinama, utisak bi bio da su crno-beli igrali u Belgiji koliko nisu uspevali da na duže od dva minuta prebace igru na polovinu rivala, da ga potisnu, pritisnu, poljuljaju mu redove. Sve to što je tim Aleksandra Stanojevića igrao večeras, kako je izgledao, nije bilo ni senka Parnog valjka iz duela sa Santa Klarom ili čak i Sočijem u Beogradu.

Prvo poluvreme je bilo jedno od najslabijih izdanja Partizana ove sezone. Delovali su crno-beli kao da su došli na utakmicu posle jakog treninga u Zemunelu. Potpuno bez energije, bez strasti, nisu uspevali da uspostave pas igru, ni da povežu kvalitetnu akciju za 45 minuta. A, mnogo puta se desilo da kasne u duelima, da se muče da izvedu loptu ispred svog gola ili iz auta. Prvi utisak je bio da je Gent visokim presingom, a možda i formacijom, iznenadio Partizana.

Već u 5. minutu prva zebnja, pošto je Dejpotr pao u šesnaestercu i tražio penal, a dobio žuti karton. Bilo je to kao najava onog što će igrati Gent, da će napadati od starta i tražiti pobedu u Humskoj. Imali su Belgijanci veliku šansu desetak minuta kasnije kada je isti napadač Poglavica sa visine penaltika tukao preko gola posle prodora Čakvetadzea.

Mnogo više je Gent bio u šesnaestercu crno-belih nego obrnuto, a svetle tačke u srpskom timu bili su štoperi Vujačić i Saničanin, koji su dobili nekoliko duela jedan na jedan u svom kaznenom prostoru i mimo toga takođe počistili centaršuteve, dubinske lopte...

Sve ispred njih dvojice - pretanko. Natho u kontra ritmu, Marković nemoćan, Menig nevidljiv, a Rikardo - sebičan. I t toliko je već počeo da izluđuje i navijače na tribinama. I ono malo prilika koje su stvorile ispred 16 metara gostiju, napadač sa Zelenortskih ostrva je proćerdao upornom željom da on i samo on bude taj koji će da šutira.

Drugo poluvreme nije donelo mnogo toga novog, osim gola Genta. Jeste Partizan uspeo da odbije Belgijance dalje od svog šesnaesterca, ali na kraju je, kao na večitom derbiju, primio gol tako što su se crno-beli očajno prestrojili i ostavili igrača potpuno samog na drugoj stativi.

Golman Popović je nakon toga odbranio dva opasna pokušaja gostiju, koji su mogli tada da stave tačku na utakmicu. A, Partizan? Ništa... Četiri izmene bez efekta, šansa koju je imao Natho na centaršut Meniga u 53. minutu ostala je najbolje što su crno-beli stvorili. Sve do finiša meča, kada je bravuroznim udarcem Igor Vujačić sa 30 metara digao publiku na noge.

U teoriji, može Partizan da odgovori već u sledećem kolu istom merom i vrati se na poziciju broj jedan ispred Genta. Ali, sa igrom koju pokazuje u poslednje vreme neće mu biti lako ni predstojeći ciklus težih utakmica u Superligi, protiv TSC-a, Čukaričkog, da dobije.

LIGA KONFERENCIJA, 3 KOLO

Grupa B

Anortozis - Flora 2:2 (2:1)

/Deletić 25, Popović 28 - Sapinen 38, 80/

Partizan - Gent 0:1 (0:0)

/Kums 58/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.