Izvor: MozzartSport.com, 25.Nov.2020, 19:01

Partizanov poker pobeda prvi put sa Stanojevićem: Nathov duh u Zdjelarovom telu

Asano efektinim golom odlučio pobednika u Gornjem Milanovcu i odveo crno-bele u četvrtfinale kupa – 1:0

Čuva Partizan šanse u da uradi nešto vredno pomena bar na trećem frontu. Sa evropskog je eiminisan u drugoj polovini septembra, u prvenstvenom su mu akcije skromne, a u Kupu Srbije – koji mu je sve do letos bio sigurna teritorija – beleži zadovoljavajuće rezultate i daje Grobarima nadu da njihovi miljenici narednog maja mogu do pehara u junskom finalu prepuštenom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Vojvodini.

Posle 2:0 protiv OFK Bačke prošlog meseca, slavili su crno-beli bez primljenog gola protiv još jednog superligaša i pobedom nad Metalcem (1:0) umarširali u četvrtfinale. Tamo ih je odveo Takuma Asano, čiji je školski potez u smiraj prvog poluvremena napravio rezultatsku, iako je igračka razlika između rivala bila daleko veća nego što piše na semaforu.

Japanski krilni napadač na efektan način, posle dubinskog pasa Zdjelara, iskoristio je jednu od bar pet zrelih prilika gostujućeg sastava, omogućio ekipi iz Humske četvrtu pobedu u nizu, a Aleksandru Stanojeviću da se prvi put u povratničkom mandatu diči takvim podatkom.

Samo dve rokade u odnosu na prvenstveni susret napravio je trener crno-belih, mesto među stativama umesto Aleksandra Popovića poverio je Nemanji Stevanoviću, na levom beku prednost dao Slobodanu Uroševiću pred Ivana Obradovića, a preostala devetorica fudbalera u polju postarala su se da Partizan izgleda uverljivije nego na prethodnom gostovanju u Gornjem Milanovcu. Za razliku od susreta desetog superligaškog kola, kad je maltene prosuo celo prvo poluvreme, od starta je stavio do znanja da ga zanima prolaz, gradio akcije, bio strpljiv, igrao viktorije pred kaznenim prostorom Metalca i čekao kad će domaćinu da popusti koncentracija. Nije to bio baš sitan vez, ali jeste dovoljno sigurna partija za ovu fazu takmičenja. Jednosmerna ulica: napadi sve vreme. I tako do 20-ak metara od gola Dušana Puletića, gde su se obično akcije favorita završavale.

Izuzeci su proboj Aleksandra Miljkovića na isteku pola sata igre posle kog je Filip Holenderponovo u ulozi klasičnog špica – tukao glavom direktno u čuvara mreže Metalca, te udarac Miloša Jojića iskosa sa leve strane dva minuta kasnije. Stezao je gost obruč, bivao sve opasniji i neposredno pred odlazak na odmor stekao prednost zasluženu odnosom i igrom. Saša Zdjelar je zaličio na Bibarsa Natha, kao da je duh Izraelca ušao u telo novopečenog A reprezentativca Srbije, dugom loptom lansirao je Takumu Asana u polukontru, Japanac nadmudrio Aleksandra Vasiljevića i Filipa Antonijevića, levicom postigao deveti gol u sezoni i poveo Parni valjak ka narednoj stanici Kupa Srbije.

Ne samo zbog te asistencije, Zdjelar je bio gospodar sredine terena u Gornjem Milanovcu. Držao je kjučeve Partizanove igre, preuzimao Nathovu ulogu kreatora, ispravljao povremene propuste Aleksandra Šćekića, sa trakom oko ruke bio pravi lider tima, crtajujući jasnu razliku u ponašanju i stavu u odnosu na, na primer, Lazara Markovića, ponekad u ulozi kapitena, danas ni rezervista. Sa tako rapoloženim Zdjelarom, crno-beli su uspevali da i u nastavku utakmice diktiraju ritam, mogli da povedu odmah po povratku iz svlačionice (Jojić sa distance, Natho iz slobodnjaka), imali velike šanse preko Holendera i Asana, neke akcije smušeno završavali, poslednja trećina terena kao da im je bila nepoznata teritorija, ali je opšti utisak da su se stabilizovali. Makar rezultatski.

U prvom susretu posle četiri sedmice pauze, Metalac nije podsetio na tim sposoban da ukoči favorite kakvi su baš Partizan i Vojvodina. U niskoj zoni, sa dva bloka na svom delu terena, domaćin se u početku opredelio za kontre, ideja Žarka Lazetića bila je da Prestiž Mbongu i Nikola Sukacev po krilima opterete odbranu crno-belih, međutim... Doskorašnji prvoligaš je tek povremeno pokazivao želju da zapreti sprintom, dok je novajlija iz Grashopersa zamenjen već u 30. minutu, a bez odgovarjauće pomoći s krila najbolji strelac tima, Aleksandar Katanić ostao je bez velike prilike da ugrozi Nemanju Stevanovića.

Zato jeste Filip Antonijević, početkom drugog dela strelac izjednačujućeg gola iz prvenstvenog duela pucao je u Stevanovića, kasnije je Katanić plasirao loptu pored stative, rezervisti GrbovićMilosavljević namučili odbranu favorita. Bez efekta, iako je sastav Žarka Lazetića u drugih 45 minuta ostavio znatno bolji utisak nego u uvodu meča. Kad je i pala odluka.

KUP SRBIJE – OSMINA FINALA

METALAC – PARTIZAN 0:1 (0:1)

/Asano 44/

Gornji Milanovac

Stadion: Metalac

Igrano se bez publike

Sudija: Milan Mitić

METALAC (3-5-2): Puletić – Vranjanin (od 68. Milisavljević), Vasiljević, Rogač – Vlalukin, Sukacev (od 30. Maksimović, od 77. Grbović), Antonijević, Jokić (od 68. Kokir), Zoćević – Prestiž, Katanić (od 77. Popović).

PARTIZAN (4-2-3-1): N. Stevanović – Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević – Šćekić, Zdjelar – Asano (od 90. Štulić), Natho (od 76. Suma), Jojić – Holender (od 83. Lutovac).

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.