Partizan zasluženo dobio 128. derbi

Izvor: B92, 25.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan zasluženo dobio 128. derbi



Fudbaleri Partizana dobili su kao gosti 128. "večiti derbi" rezultatom 4:2. "Crno-beli" su dominaciju tokom celog meča krunisali golovima Mihajlova, Bajića, Marinkovića i Lazetića, a strelci za Zvezdu bili su Kastiljo i Burzanović. Totalna nemoć Zvezde u derbiju odslikava se i u crvenom kartonu, koji je Trišović dobio u 80. minutu. Partizan je tako uspeo da smanji prednost večitog rivala na devet bodova i makar delimično vrati neizvesnost u trku za titulu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Partizan je na Marakani prethodni put prvenstveni meč dobio još 1996. godine, a u ovom veku nije do sada slavio ni na svom stadionu.

Od samog početka meča Partizan je potpuno dominirao. Uprkos obećanjima Dušan Bajević je na teren izveo defanzivnu postavu, a igra Zvezde tokom prvog poluvremena nagoveštavala je da bi domaćin ponovo bio zadovoljan bodom.

Partizan je prvu šansu imao u osmom minutu, kada je Lazetić pao u šesnaestercu Zvezde, ali penala nije bilo. U sledećih deset minuta gosti su imali nekoliko poluprilika, a zatim je Tomić promašio šansu utakmice – u kontri 4 na 1 on je pogodio Bastu, koji je ležao u šesnaestercu.

Do finiša prvog poluvremena izgledalo je da golova neće biti i da će derbi ponovo razočarati gledaoce, ali je Mihajlov iznenadio Zvezdu u 40. minutu. Prvi korner za Partizan sa desne strane izveo je Lomić, Đokić je kasnio, a debitant pogodio mrežu Ranđelovića.

Tri minuta kasnije usledile su neprijatne scene jer su se svi igrači obe ekipe uključili u guranje ispred klupa za rezerve. Srećom, ostatak derbija protekao je u prilično sportskoj atmosferi.

Na startu drugog dela bilo je istinski dramatično, i u tom periodu prelomljen je derbi. Već posle dva minuta Partizan postiže gol (Lazetić), ali je on poništen zbog ofsajda. Ispostavilo se posle pregleda TV snimka – opravdano.

U 53. minutu Zvezda je konačno napravila jednu dobru akciju i stigla do izjednačenja. Burzanović je poslao loptu na Đokića, koji je spustio za Kastilja, a Ekvadorac zakucava loptu pod prečku.

Ipak, samo tri minuta kasnije Partizan ponovo vodi. Posle prekida na desnoj strani dva Zvezdina igrača krenula su ka Mihajlovu, lopta se nekako odbila do usamljenog Bajića, a ovaj pogađa za 1:2.

Posle primljenog gola Zvezda se otvorila, imala dve poluprilike, ali je zatim primila gol. Posle jednog duela na 20 metara od gola Partizana Trišović je ostao na zemlji, prekida nije bilo, usledila je kontra Partizana koju je okončao Nebojša Marinković – njemu se posle šuta Lazića lopta odbila na nogu, za rutinsku egzekuciju – 1:3.

Posle toga Bajević konačno odlučuje da uvede drugog napadača, što donosi Zvezdi nove dve prilike, ali je Purović posle dva minuta na terenu promašio prazan gol sa ivice šesnaesterca.

U finišu je domaći tim bio potpuno nemoćan, što se najbolje videlo u 80. minutu – Maletić je prošao pored Trišovća, ovaj ga povukao za dres i dobio žuti karton. Pošto je ranije opomenut, reprezentativac je morao u svlačionicu iako je u igru ušao na početku drugog poluvremena.

Do kraja Lazetić je uspeo da se upiše u strelce, a zatim i da promaši priliku za peti gol, da bi u poslednjem minutu regularnog toka Burzanović smanjio na 4:2. Oba gola postignuta su pošto su odbrambeni igrači poklanjali loptu protivniku na svojoj polovini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.