Partizan zasijao za kraj

Izvor: RTS, 17.Dec.2014, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan zasijao za kraj

Košarkaši Partizana pobedili su rumunski Asesoft u gostima sa 65:85, u poslednjem meču prve faze Evrokupa. Crno-beli su bili bolji rival, tokom celog toka utakmice imali prednost i na kraju zasluženo slavili. Mačvan najefikasniji sa 23 poena.

20.05 - Gotova je utakmica u Ploeštiju, gde je Partizan ubedljivo savladao domaći Asesoft sa 65:85, u poslednjem meču prve faze Evropkupa.

Milan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mačvan je bio najefikasniji akter susreta sa 23 poena, dok je kod domaćih naraspoloženiji bio Di Braun sa 14 koševa. 

19.45 - Fantastična treća četvrtina creno-belih, u kojoj su bili veoma raspoloženi u šutu za tri poena i taj deo igre dobili sa čak 20 poena razlike! Trenutno je 42:73 posle 30 odigranih minuta. 

19.15 - Poluvreme u Rumuniji, Partizan ima 11 poena prednosti - 32:43.

Beogradski tim je od starta meča bio u prednosti, koja se uglavnom kretala u rasponu od pet do 13 koševa prednosti.

Devet poena Milana Mačvana, po osam su ubacili Luka Bogdanović i Boris Dalo.

U rumunskoj ekipi bolji od ostali bili su Runkauskas i Li sa po šest koševa. 

18.48 - Posle prvih deset minuta igre, Partizan ima sedam poena prednosti - 16:23

18.38 - Bolji početak crno-belih, koji su u prvih pet minuta ubacili čak 15 koševa a primili svega osam.

18.30 - Počeo je meč u Ploeštiju između Asesofta i Partizana. 

U prvom meču ova dva kluba, u petom kolu, crno beli su u Pioniru savladali rumunski sastav (76:69), što je bila i prva pobeda u Evrokupu nakon četiri poraza. Rumuni, koji su već obezbedili plasman u Top 32, imaju priliku za revanš, a naš predstavnik da pobedom okonča učešće u evropskom takmičenju.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da njegova ekipa u utakmici protiv rumunskog Asesofta želi da ostavi dobar utisak na završetku takmičenja u Evrokupu, i da će joj taj meč poslužiti kao priprema za mnogo važniji duel – protiv Budućnosti u Jadranskoj ligi.

Crno-beli imaju dve pobede i sedam poraza, i izgubili su šanse za plasman u drugu fazu, dok je Asesoft četvrti na tabeli sa skorom od pet pobeda i četiri poraza.

Vujošević je ponovio da su ekipu na kraju prošle sezone napustila šestorica-sedmorica igrača i da je poznata loša situacija u kojoj se klub nalazi. Istakao je da Partizan stvara nov, mlad tim u uslovima znatno težim nego što su bili na kraju prošle sezone, i znatno težim od onih koji su doveli do raspadanja tog tima.

Đorđe Gagić najverovatnije neće igrati u Rumuniji zbog povrede skočnog zgloba, a da je nastup Nemanje Milutinova neizvestan zbog povrede leđa koju je zadobio tokom neudobnog putovanja autobusom iz Zadra, sa utakmice u Jadranskoj ligi.

Meč u Rumuniji počinje u 18.30.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EK: Mačvan "samleo" Rumune!

Izvor: Vesti-online.com, 17.Dec.2014

Pirova pobeda za kraj. Košarkaši Partizana neočekivano lako i ubedljivo savladali su rumunski Asesoft (85:65) u poslednjem kolu grupne faze Evrokupa. Strateg crno-belih, Duško Vujošević, pružio je šansu svoj dvanaestorici igrača, a u poslednjoj deonici su se na parketu u jednom momentu našli...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.