Izvor: Blic, 20.Dec.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan za senzaciju

Partizan za senzaciju

BEOGRAD - Partizan je preksinoć priredio možda i najveću senzaciju u ovogodišnjem ciklusu Evropske lige. Crno-beli, koje je sjajno sa klupe predvodio Duško Vujošević u 'Pioniru' su lako izašli na kraj sa moskovskim CSKA - 93:81, u okviru 9. kola Evrolige grupe C.

Junak pobede bio je Nenad Ksrtić. Centar Partizan Mobtela pružio je jednu od najboljih partija od kada igra u Humskoj. Uz njega, blistali su Miloš Vujanić, koji se zaustavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na 28 poena i Amerikanac Haus, koji je nekoliko puta izmamio aplauze svih u dvorani.

Partizan je dominirao čitav meč. Već u prvoj četvrtini videlo se da je domaćin izuzetno raspoložen za igru. U 8. minutu bilo je 16:3. Najzaslužniji za početno vođstvo bio je Krstić, koji je u tom periodu zabeležio tri skoka i sedam poena. Gosti iz Moskve, uspevali su samo da prate crno-bele na razlici koja se kretala od minus tri do minus sedam.

Utakmica je prelomljena u trećoj četvrtini. Taj period Partizan je rešio u svoju korist 30:19. U 29. minutu hala je proključala, jer je Partizan poveo 70:50. I kada su svi mislili da je sve rešeno, CSKA je u četvrtoj četvrtini napravio seriju 9:0. Vratili su se u igru i na tri minuta do kraja prednost naše ekipe se istopila (85:77). Izuzetnom borbenošću domaćin je, ipak, uspeo da sačuva prednost i da ubedljivo trijumfuje.

S. Đ.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.