Partizan za prvu pobedu

Izvor: Politika, 14.Nov.2012, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan za prvu pobedu

„Crno-beli” košarkaši u šestom kolu Evrolige dočekuju Bešiktaš (20.45 č, Sportklub). – Bez Bogdanovića i Gordića. – Vujošević pozdravio najavu državne pomoći

Partizanovi košarkaši pokušaće večeras protiv Bešiktaša u „Pioniru” (20.45 č, Sportklub) da se oslobode statusa jedinog tima bez pobede u Evroligi. Uspeh bi oživeo nadu da mogu da se domognu drugog kruga, a ujedno i potisnuo stres >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << proživljen pre nekoliko dana protiv Crvene zvezde Dive u ABA ligi.

– Posle dva teška poraza moramo da se „vratimo” što pre. Nadam se da smo izvukli pouke iz grešaka i da ih nećemo ponavljati. Na nama je da damo sve od sebe, i pokušamo da dobijemo utakmicu – rekao je Dejan Musli, centar „crno-belih”, koji će biti bez povređenog Bogdanovića i novajlije Gordića, na čiju registraciju mora da se sačeka do sledeće sedmice.

U taboru srpskog šampiona kažu da ne razmišljaju koliko duel sa turskim prvakom znači u pogledu šansi za plasman u drugi krug:

- Ovu utakmicu igramo sa najvećim ambicijama, ne praveći kalkulacije – rekao je trener Duško Vujošević.

- Ogroman napor koji je uložen kroz treninge i utakmice do sada nije dobio smisao u rezultatu.

Imamo obavezu prema sebi i navijačima da odigramo maksimalno motivisano, kao što priliči mladoj ekipi. Bešiktaš sigurno želi da potvrdi plasman u naredni krug. Igra iznenađujuće lako i dobro i njegovi uspesi u grupi nisu slučajni.

„Crno-bele” iz Istanbula kao drugi strelac Evrolige predvodi bivši „partizanovac“ Kurtis Džerels.

- Moraćemo da se držimo taktike i budemo koncentrisani do poslednjeg zvuka sirene. Pobeda bi bila veliki uspeh, jer na Partizanovom terenu je teško doći do nje. Trijumfi su jedino što je važno i ja sam timski igrač, ne opterećujem se koliko koševa ću postići – reči su Džerelsa koji se sa Partizanom u Evroligi nije proslavio.

O dolasku Gordića umesto Tomasa, Vujošević je dao sledeći komentar:

– Bilo je potrebno osveženje. Tomas je kvalitetniji igrač nego što se ovde pokazao, a kada košarkaš bolje igra kod drugog trenera, zapitam se i kolika je moja krivica za to. Nije bio jedini problem, ali ceh obično plaća jedan. Gordić je bio naša želja i tokom leta, mislim da je ovaj potez dobar i za njega i za klub. Može da igra na obe bekovske pozicije, ali će mu glavna biti uloga „plejmejkera“.

Vujošević je neke od prethodnih medijskih konferencija iskoristio da apeluje na finansijsku pomoć države, koju su iz vrha vlasti ove sedmice najavili za fudbalske i košarkaške klubove Crvene zvezde i Partizana.

- Država mora da se umeša i u ovoj kriznoj situaciji pomogne tamo gde su vitalne tačke srpskog sporta. Prosto je neizbežno, iako to nisu jedina dva kluba, da se posebna pažnja obrati na Crvenu zvezdu i Partizan. Normalno da bi trebalo da se pronađu odgovorni za dugove, ali klubovi moraju da budu pomognuti, uz kontrolu da ne bude bilo kakve zloupotrebe finansijskih sredstava, pa čak i u vidu nekog nesavesnog poslovanja. Mora da se garantuje određeni rezultat, ne samo na nivou domaćih takmičenja. Kada su u pitanju sportovi koji nisu profitabilni kao fudbal, potrebno je da se napravi sistem finansiranja. Mislim da je Košarkaški klub Partizan rezultatima stekao pravo na pomoć i sponzorstvo i pozdravljam što je to prepoznato. Ne očekujem pomoć kakva je potrebna fudbalskim klubovima, ili fudbalskom klubu Crvena zvezda, već očekujem da se nama pomogne u meri koja je potrebna da bi tim normalno funkcionisao i ostao u ovom sastavu u dužem periodu, tako da talenat igrača može da se razvije – izjavio je Vujošević, koji je i predsednik JSD Partizan.

Danas deset mečeva

A grupa

Himki – Fenerbahče    16.30

Olimpija – Kantu    20

Panatinaikos – Real    20.45

B grupa

Prokom – Šalon 19.45

Makabi – Unikaha    20.15

Alba – Sijena    20.45

C grupa

Cedevita – Žalgiris    20.30

Efes – Armani    sutra

Kaha laboral – Olimpijako    sutra

D grupa

Lijetuvos – CSKA    18.30

Brose – Barselona    19

Partizan – Bešiktaš    20.45

G.K.

objavljeno:

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.