Partizan uveličao jubilej Sivca: Devet decenija Poleta

Izvor: Mondo, 13.Okt.2018, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan uveličao jubilej Sivca: Devet decenija Poleta

Crno-beli gostovali u Sivcu povodom 90. rođendana FK Polet. Gabrijel Enake postigao dva gola, igrao Aleksandar Miljković.

FK Polet iz Sivca proslavio je u subotu 90. rođendan. Jubilej u varošici zapadnobačkog okruga uveličao je Partizan. Sivac je oduvek bio poznat kao mesto s velikim brojem navijača crno-belih, a zastava pristalica "parnog valjka" godinama je bila prisutna i na utakmicama Partizana.

Zbog svega navedenog ne čudi što se na tribinama simpatičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << fudbalskog objekta okupilo skoro 3.000 navijača, koji su sjajnom atmosferom uveličali feštu.

"Sivac celi crno-beli", pisalo je na transparentu istaknutom na stadionu, a odmah pored upadljiv je bio i natpis "Tirani te čuvaju, ne brini za sutra, osvitaće večno crno-bela jutra".

Ipak, navijači Partizana nisu zaboravili ni na slavljenika Polet. Klubu iz Područne lige Sombor, osnovanom 1928, poručeno je: "Srećan 90, matori".

Što se utakmice tiče, Partizan je pobedio 2:0, a trener "parnog valjka" Zoran Mirković iskoristio je priliku da šansu ukaže igračima koji nisu imali veliku minutažu, onima koji su tek izašli iz povreda, poput Luke Cucina, ali i Aleksandru Miljkoviću, bivšem fudbaleru Partizana, koji trenira u Teleoptiku. Ko zna, možda i još jednom povratniku među crno-bele…

Priliku je iskoristio Gabrijel Enake, dvostruki strelac za Partizan. Rumun je tresao protivničku mrežu u prvom i 90. minutu.

Evo i sastava:

Polet: Đurišić, Pejanović,Perović, Strunjaš, Rakočević, Plavšić, D. Bošković, Vukelić, Komazec, Janjuš, N. Bošković.

Igrali su još: Romić, Rakočević, Marković, Rovčanin, Peruničić, Kaluđerski, Bosnić, Maksimović, Kajtez, Janković, Aleksić.

Partizan: Kljajić, Cucin, Miljković, Ostojić, Urošević, Enake, Đerlek, Smiljanić, Ilić, Ivanović, Nikolić.

Igrali su još: Trnić, Vulićević, N. G, Miletić, Valijente, A. Janković, Stevanović, Stanojlović, Nović.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.