Partizan upozoravao, Lukić osudio incident

Izvor: Vesti-online.com, 13.Okt.2010, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan upozoravao, Lukić osudio incident

Srpski sport je juče u Italiji doživeo jedan od najtežih udaraca u svojoj istoriji, a napad na reprezentativca Vladimira Stojkovića i prekid utakmice zbod divljanja huligana osramotio je sve nas pred licem međunarodne sportske javnosti i izazvao posledice koje ćemo sanirati godinama", stav je FK Partizana povodom dešavanja na kvalifikacionoj utakmici >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << protiv Italije u Đenovi.

"Želimo da podsetimo da smo već skretali pažnju na metode i stil ponašanja koji se nameću srpskom fudbalu - govor mržnje, verbalno nasilje i pretnje, pritisak na fudbalske organizacije i organe, uvrede i obmane, šovinizam. Sada smo prinuđeni da konstatujemo da su se naše najcrnje slutnje ostvarile i verbalno nasilje se transformisalo u fizičko", navodi se u saopštenju Partizana.

U našem trofejnom klubu ističu da se nikada u istoriji srpskog sporta nije dogodilo da se navija protiv sopstvene reprezentacije, da se likuje nad njenim neuspesima, da se namerno prekida njena utakmica i da se pokušava linč reprezentativca.

"Suvišno je konstatovati ono što je očigledno - ne radi se o spontanoj reakciji, već o unapred osmišljenom i isplaniranom činu. Inspiratori, organizatori i finansijeri nasilja u Đenovi mogu se otkriti i na nadležnima je da to i učine", stoji u saopštenju.

Upravni odbor Partizana podseća da se u vreme kada se srpsko društvo trudi da usvoji i primeni najviše standarde zaštite ljudskih prava, dugogodišnjem reprezentativcu, uzornom sportisti i profesionalcu Vladimiru Stojkoviću osporava jedno od najosnovnijih ljudskih prava garantovano međunarodnim poveljama i Ustavom Srbije - pravo na slobodan izbor rada.

"Zbog korišćenja tog prava Stojković je izložen verbalnom i fizičkom linču, ugrožen je njegov integritet. Očekujemo da će to izazvati odlučnu reakciju srpske države i društva, istovetnu onoj kada se ugrožavaju prava drugih. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da zaštitimo našeg fudbalera, ali to neće biti dovoljno ukoliko se ne privedu pravdi svi koji su odgovorni za napad na njega", navodi se u saopštenju.

Partizan na kraju konstatuje da više nisu potrebna upozorenja, već akcija za hitno uklanjanje iz srpskog fudbala svih koji beskrupuloznim nasiljem, uz odsustvo svih pravnih i moralnih kriterijuma i stega, žele da ostvare lične, grupne i kvazi-klupske interese.

"Uvereni smo da u srpskom fudbalu i među ljubiteljima sporta ogromnu većinu čine oni koji istinski vole fudbal, uživaju u igri, korektno navijaju za svoj klub i državne selekcije i zato je poslednji čas da se ujedinimo. Ne želimo ni da pomislimo da kulminacija nasilja koja se dogodila u Đenovi neće izazvati opštu reakciju. Odsustvo reakcije pretvorilo bi srpski fudbal u gladijatorsku arenu, zverinjak, u kome niko od poštenih i ispravnih građana ove zemlje neće želeti da bude prisutan", navodi se u saopštenju Partizana.

A, predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić rekao je za 'Tanjug' da je užasnut onim što se desilo sinoć u Đenovi i da smatra da svako treba da bude kažnjen za ono što je uradio.

"Užasnut sam onim što su navijači Srbije uradili u Đenovi. Crvena Zvezda i ja kao predsednik kluba uvek osuđujemo svako nasilje i smatram da svako ko ga počini treba da bude spreman da odgovara za svoje postupke", rekao je Lukić.

Prvi čovek crveno-belih kaže da je ono što se desilo u Đenovi najveća sramota našeg fudbala.

"To što se desilo je najveća sramota u istoriji srpskog fudbala. Posledice će biti teške, kako za reprezentaciju, tako i za klubove. Poslednji je trenutak da se svi u našem fudbalu urazume i da preuzmu svoj deo odgovornosti. Svi zajedno treba da učinimo sve kako bi smo iz ove situacije izašli što jači", rekao je Lukić.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan: Upozoravali smo da ovo može da se desi

Izvor: SrbijaNet.rs, 13.Okt.2010

Srpski sport je juče u Italiji doživeo jedan od najtežih udaraca u svojoj istoriji, a napad na- reprezentativca Vladimira Stojkovića i prekid utakmice zbod divljanja huligana osramotio je sve nas pred licem medjunarodne sportske javnosti i izazvao posledice koje ćemo sanirati godinama", stav je

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Partizan: Upozoravali smo vas

Izvor: S media, 13.Okt.2010

Srpski sport je juče u Italiji doživeo jedan od najtežih udaraca u svojoj istoriji, a napad na reprezentativca Vladimira Stojkovića i prekid utakmice zbod divljanja huligana osramotio je sve nas pred licem medjunarodne sportske javnosti i izazvao posledice koje ćemo sanirati godinama", stav je fudbalskog...

Nastavak na S media...

Partizan: Napad na srpski sport

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Okt.2010, 00:21

Upravni odbor Partizana reagovao je povodom skandala u Đenovi. Pred rukovodiocima crno-belih našla se samo jedna tačka dnevnog reda – incidenti u Italiji, tokom kojih je napadnut i golman srpskog prvaka, Vladimir Stojković.. - Srpski sport je doživeo jedan od najtežih udaraca u istoriji. Napad...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.