Partizan ubedljiv u derbiju sa Zvezdom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2010, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan ubedljiv u derbiju sa Zvezdom

BEOGRAD - Košarkaši Partizana savladali su večeras u Beogradu domaću Crvenu zvezdu sa 84:74 (21:17, 12:13, 25:19, 25:26) i u 21. kolu Jadranske lige revanširali se večitom rivalu za poraz u prvom delu sezone.

Petorica igrača Partizana zabeležili su dvocifren košgeterski učinak, a najefikasniji je bio Jan Veseli sa 21 poenom, dok se sa 13 istakao i Aleks Marić, koji je zaigrao prvi put posle više od mesec dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pauze zbog povrede.

Vujošević jako zadovoljan, Trifunović priznao poraz

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević istakao je da je jako zadovoljan zbog večerašnje pobede nad Crvenom zvezdom, pošto je ona njegovom timu bila izuzetno važna.

"Ova utakmica je nama bila važnija i od one protiv Marusija u Evroligi, a ostvarili smo je i ako smo imali manje vremena za pripreme, jer smo se zbog štrajkova u Grčkoj kasnije vratili iz Atine", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare posle pobede od 84:74.

"Nisam zadovoljan svim segmentima igre, ali jesam borbenošću i željom mojih igrača. Hvala im što su pronašli dovoljno energije i smogli snage da se bore i dođu do pobede", dodao je Vujošević.

Pojedini novinari su ocenili i da je Partizan do pobede stigao bez većih problema, ali se Vujošević nije složio sa tim.

"Uopšte nije bilo rutinski. I Zvezda je imala imperativ pobede, a njeni uspesi u Evrokupu nisu slučajni. Pri tom je i derbi uvek više od obične utakmice", ocenio je Vujošević.

Trener Zvezde Aleksandar Trifunović čestitao je večitom rivalu na zasluženoj pobedi i dodao da se tokom meča video sistem koji Partizanu donosi trijumfe.

"Pobedila je ekipa koja je imala viši moral... Osim u pojedinim momentima mi nismo imali dovoljno energije. Na početku smo loše igrali odbranu na (Janu) Veselom, a u napadu nam je rotacija bila slaba. Moramo da naučimo da se ovakve utakmice rešavaju pre svega timskom odbranom", kazao je Trifunović.

"Idemo dalje, verujem da ćemo ove sezone igrati još dosta mečeva sa Partizanom", dodao je trener Crvene zvezde.

Važne koševe za crno-bele postizali su i Dušan Kecman i Lorens Roberts, koji je svom bivšem klubu ubacio 11 poena, sve u drugom poluvremenu.

Filip Videnov je ubacio 15, Nemanja Bjelica 13, a Majk Tejlor još 12 za Zvezdu, koja je, ipak, pretrpela 12. poraz u sezoni.

Utakmica je odlučena serijom Partizana od 13:3 u poslednjoj četvrtini kada je odbijen poslednji pokušaj Zvezde da se rezultatski vrati u meč.

Prethodno su crveno-beli uspevali da pariraju aktuelnom šampionu Jadranske lige i Srbije koga je na samom početku meča u igri održavao Čeh Jan Veseli, strelac prvih 10 poena za Partizan.

Celo prvo poluvreme tako je proteklo u izjednačenoj igri sa veoma čvrstim odbrana i lošim šutem oba tima, ali pre svega Zvezdinim.

Crveno-beli su pogodili svega pet od 19 pokušaja za dva poena, a neprecizni su bili i sa penala.

Najveću prednost imao je Partizan, koji je u finišu druge četvrtine poveo sa 32:25, ali samo da bi Zvezda izjednačila već početkom treće deonice.

Košarkaši Zvezde su početkom te treće četvrtine pogodili tri trojke uzastopce, ali su potom upali u probleme sa organizacijom napada.

Partizan je to iskoristio i serijom 12:1, koju je trojkom završio Roberts kome su to bili prvi poeni, stigao do vođstva 54:42.

Zvezda je početkom poslednje deonice još jednom pokušala da završnicu meča učini neizvesnom i uspela da zaostatak smanji na pet poena - 53:58.

Ponovo su se, međutim, raspucali crno-beli i sa po pet poena Robertsa i Dušana Kecmana prednost uvećali na 68:54, a ubrzo i na 71:56 što je bilo previše za Zvezdu.

Partizan je prednost rutinski čuvao do kraja meča u kome je ostvario 15. pobedu u Jadranskoj ligi, a crveno-belima se revanširao za novembarski poraz od 73:76 čime je stekao psihološku prednost pred završni turnir Kupa Radivoja Koraća, koji će se sledećeg vikenda igrati u Nišu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.