Partizan se već bori protiv sudijske organizacije

Izvor: Politika, 06.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan se već bori protiv sudijske organizacije

Od našeg specijalnog izveštača
Madrid, 5. decembra - Ima svega na utakmicama domaćeg šampionata i lošeg suđenja i slabog fudbala i zakulisnih radnji, ali niko ne želi jasno i glasno da govori. Klubovi to uglavnom čine kada im se dogodi "strašna nepravda", ali šta je sa periodom pre toga?
Svi ćute, nešto kriju, ili nemaju hrabrosti da se suprotstave onima koji su na čelu srpskog fudbala, a po definiciji su najbitniji u tom lancu. Često nam se dešava da sve to stavimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << "ispod tepiha" i krenemo dalje. Ali, to nije put koji će nas voditi ka fudbalskoj Evropi, ka dobrom i poštenom fudbalskom svetu.

Glasnik kulskog Hajduka Nikola Džomba održao je konferenciju za novinare koja je pobudila veliko interesovanje, Džomba je jasno i glasno upro prstom ka fudbalskoj organizaciji i Fudbalskom savezu Srbije.

Upitan da prokomentariše najnoviji gest Nikole Džombe, predsednik Partizana Tomislav Karadžić je rekao:

- Meni je teško da govorim, jer nisam upoznat sa detaljima konferencije. Znam da je napadnut sudijski odbor, ali Partizan se pre nekoliko dana jasno ogradio, stavljajući do znanja da će se boriti protiv sudijske organizacije. Činjenica je da je bilo teških problema, ali smatram da nam je u ovom trenutku potreban mir i malo više umlja, kako bismo pronašli rešenje. Pred Izvršnim odborom FSS je važan sastanak i ja sam siguran da će se naći najbolje rešenje za srpski fudbal - odgovorio je predsednik "crno-belih".

U sportskim klubovima traže rešenja, ali sve to ide presporo. Fudbalska Srbija, jednom za svagda mora da podigne glavu i da se suprotstavi svakom onom ko radi protiv interesa našeg najpopularnijeg sporta, a sigurno je da se u čitav slučaj mora umešati i država sa njenim resornim ministarstvima sporta...

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.