Partizan se poigrao sa Rilom - 4:0!

Izvor: S media, 15.Jul.2009, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan se poigrao sa Rilom - 4:0!

Baš kao što se i očekivalo, fudbaleri Partizana su bez ikakvih poteškoća savladali ekipu Rila rezultatom 4:0, u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crno-beli su pobedom u Velsu praktično obezbedili plasman u narednu rundu, pa će beogradski revanš za nedelju dana biti puka formalnost, ali i prilika da Slaviša Jokanović, trener Partizana, isproba još poneku taktičku varijantu pred duele sa ravnopravnijim protivnikom.

Prva dva gola za crno-bele postigli >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << su novajlije, Mladen Krstajić i Brazilac Kleo, čija igra na stadionu „Bel Vi" navodi na pomisao da će ovo biti njegova sezona. Mrežu Velšana pogodili su još Lamine Dijara i kapiten Nenad Đorđević.

Utakmica sa velškim poluprofesinalcima ličila je na igranje viktorije. Čuvena zabava sa ulice, u kojoj se šutira samo na jedan gol preslikana je na teren stadiona „Bel Vi", a u takvom odnosu snaga, tehnički inferiorniji domaći tim, bio je u podređenom položaju.

Partizan nije pružio vrhunsku partiju, a ruku na srce, nije ni morao, s obzirom da je naspram sebe imao nedoraslog protivnika o kome najbolje svedoči podatak, poznat od ranije, da je glavni trener zbog porodičnih obaveza (?!) vođenje ekipe na ovom meču prepustio svom asistentu. Crno-beli su, dakle, odigrali taman onoliko koliko im je bilo potrebno da potuku Velšane i steknu kapital za miran revanš.

Već posle uvodnih 15-ak minuta bilo je jasno da se David namerio na Golijata. Crno-beli su od starta ozbiljno shvatili zadatak, polako pojačavali ritam, u potpunosti ovladali situacijom na terenu, a zatim, u „blickrigu", u roku od samo stotinak sekundi, rešili pitanje pobednika, ali i plasmana u treće kolo kvalifikacija.

Crno-bele je u vođstvo doveo veteran Krstajić koji je pokazao da još uvek ima baruta u kopačkama. Iskusni defanzivac je u 16. minutu iz slobodnog urdarca prosto zakucao loptu pod prečku gola Rila sa same ivice kaznenog prostora, gde je prethodno oboren Dijara.

Nepuna dva minuta kasnije, gosti su duplirali vođstvo posle školski izvedene akcije, koju je završio Kleo. Brazilac je bio najviši u skoku posle centaršuta Brane Ilića i rutinski, glavom sa pet-šest metara, matirao nemoćnog golmana Rila Kendala.

I tu je Partizan, praktično, „ubio" svaku nadu domaćim igračima da eventualno mogu da dođu do iznenađenja. Crno-beli su do kraja poluvremena rutinski odrađivali posao, a u smiraj tog dela igre, uspeli su još jednom da zatresu mrežu velškog šampiona. Učini je to gol majstor Dijara posle driblinga i asistencije Tomića, međutim, najatraktivniji deo te akcije delo je vrlo raspoloženog Brane Ilića, čiji je razorni udarac završio na prečki, pre nego što je lopta došla u posed Tomića kasnije i strelca Dijare.

U nastavku igre, tempo je, prema očekivanju opao, pa su i domaći u nekoliko navrata uspevali da dođu do kazneneog prostora Partizana. Međutim, sve njihove pokušaje defanzivci Partizana lako su odbijali.

Tačku na ovaj izlet crno - belih u Vels stavio je Nenad Đorđević, udarcem glavom posle kornera.

Partizan je, tako, bez ikakvih problema, i pre revanša, preskočio prvu prepreku ka Ligi šampiona, a ko će biti rival Beograđanima u trećem kolu, biće poznato u petak, posle žreba u Nionu.

Ril - Partizan 0:4 (0:3)

(Krstajić 16, Kleo 18, Diara 45+1, Đorđević 69)

Ril: Kendal, Nejlor, Stons, Horan, Strong, Lea, Oven, Holden, Vilijams (od 55. Hant), Šerbon (Konoli 70), Roberts.

Partizan: M. Božović, Stevanović (od 71. Knežević), Đordević, Gavrančić, Krstajić, Petrović, Tomić (od 72. Vujović) , Moreira, Ilić, Kleo (od 83. Bogunović), Dijara.

Rezultati i parovi 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona:

Makedonija - BATE Borisov 0:2

(Krivets 40, Skaviš 49)

Pjunjik - Dinamo Zagreb 0:0

Ekranas - Baku 2:2

(Bika 52. pen, Trakis 90+3 - Almeida 78, Batista 90+2)

Strejmur - APOEL 0:2

(Mirosavljević 10, Zevlakov 77)

Ril - Partizan 0:4

(Krstajić 16, Kleo 18, Diara 45+1, Đorđević 69)

U sredu:

Inter Turku - Šerif

Levski - Sant Julija

Tirana -Stabek

Zrinjski - Slovan Bratislava

Ventspils - Dudelanž

VIT - Maribor

Makabi Haifa - Glentoran

Debrecin - Kalmar

Kopenhagen - Mogren

Visla - Levadija

Salcburg - Bohemijans

FH - Aktobe...

Vest u celini možete pročitati na sajtu Powered by Sportal.rs

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.