Partizan rutinski protiv Splićana

Izvor: B92, 27.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan rutinski protiv Splićana



Košarkaši Partizana su lako i ubedljivo savladali Split rezultatom 111:81 (24:18, 33:22, 29:19, 25:22) i na taj način napravili lepu uvertiru pred presudno gostovanje Unikahe u četvrtak.

Utakmica sa Splitom poslužila je izabranicima Duška Vujoševića kao uspešan šuterski trening, pošto su trojke šutirali 11-21, a dvojke 31-48.

Petorica košarkaša 'crno-belih' postigli su 10 i više poena, a najefikasniji je bio Luka Bogdanović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << . Krilni igrač je pružio MVP partiju pošto je, pored 18 poena, imao 5 skokova i 6 asistencija. Tripković je zabeležio 15 poena (3-5 za tri), a Drobnjak 13. Mladi Borovnjak je u potpunosti iskoristio priliku, pošto je za 13 minuta na parketu ubacio 11 poena.

Mateo Kedžo je bio najbolji kod Splićana sa 15 poena, 4 uhvaćene i 3 osvojene lopte. Hrvoje Perić i Mario Car su, takođe, postigli 15 poena, a centar Jure Lozančić 13. Zanimljivo je da je čak 8 igrača 'žutih' ubacili po jednu trojku.

Partizan je, pred 4000 gledalaca u Pioniru, rutinski odradio posao, a prvu ozbiljniju prednost stekli su poenima Pekovića sredinom prve četvrtine - 22:13.

Do kraja meča nije se postavljalo pitanje pobednika, pošto ekipa Slobodana Subotića nijednom nije ozbiljnije pripretila domaćima. Partizan je najveću razliku ostvario početkom poslednjeg perioda, kad je posle poena Borovnjaka na semaforu stajalo 100:61.

"Split je trenutno u velikim problemima i dobro je što smo se sastali s njima između dve jake evroligaške utakmice. To mi je pomoglo da odmorim neke igrače i da ih sačuvam od eventualnih povreda. Prijatno me iznenadila velika poseta u dvorani, iako je ulaz bio slobodan", rekao je Vujošević.

'Crno-beli' su ostvarili četrnaesti trijumf u Jadranskoj ligi i trenutno dele drugu poziciju sa FMP-om i Hemofarmom, dok je Split na deobi poslednjeg mesta sa skorom 2-17.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.