Partizan preokretom do pobede

Izvor: B92, 20.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan preokretom do pobede



Košarkaši Partizana pobedili su FMP rezultatom 100:89 (18:26, 23:25, 27:25, 32:13) u 20. kolu NLB lige.

Trinaesti trijumf u regionalnoj ligi "crno-beli" su ostvarili zahvaljujući seriji 22-3 u poslednjoj četvrtini.

FMP je tokom celog meča imao prednost koja je u nekoliko navrata bila i dvocifrena, a u 33. minutu rezultat je bio 82:74.

Tada kreće pomenuta serija "crno-belih" koja se završava minut i 20 sekundi pre kraja, kada je Kamingsova blokada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zakasnila da sačuva prednost od 96:85.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Milenko Tepić sa 20 poena. Peković je ubacio 16, a Tripković 11 poena, dok je Novica Veličković svih 8 poena dao u prvih 15 minuta.

U ekipi FMP-a Branko Cvetković je dao 17poena. Poen manje dao je Erceg, Rašić je ubacio 14, a Teodosić 12 poena.

Iako se ovog vikenda igraju utakmice 20. kola, klubovi su do sada odigrali tek 17 utakmica, jer je osamnaesto kolo pomereno zbog izbora u Srbiji.

Partizan je sa trenerske klupe vodio asistent Aleksandar Kesar, pošto je glavni trener Duško Vujošević služio poslednju utakmicu suspenzije. Mladi stručnjak je ocenio da su "crno-beli" pokazali da su veliki klub.

"Hvala igračima na pravom pristupu. Večeras smo dokazali da smo veliki klub, pošto je utakmicu dobila druga postava. Partizan ima 12 igrača koji mogu svakoga da dobiju. Nisam planirao minutažu centara, jer protiv FMP-a teško može da se nešto planira", rekao je Kesar.

Pomoćni trener je pohvalio i igru Tepića, za koju je rekao da je najbolja od kada je došao u Partizan.

Kesar se i zahvalio upravi što mu je pružila priliku da u tri utakmice vodi Partizan.

"Bilo je teško, pošto smo sve tri utakmice igrali posle Evrolige. Trebalo je ekipu podići, ali smo uspeli. U svakom slučaju, jako sam srećan što sam mogao da vodim najveći klub u zemlji", kazao je Kesar.

Trener FMP-a Vlada Vukoičić ocenio je da je Partizan zasluženo pobedio, a da je njegova ekipa pala u završnici zbog "niza košarkaških razloga".

"Sa 'plus osam' na kraju smo morali da branimo 16 poena prednosti iz prve utakmice, što smo i uspeli, ako je za neku utehu. Grešili smo i u napadu i u odbrani, izgubili smo agresivnost i dozvolili preokret", rekao je Vukoičić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.