Partizan posle produžetka do pobede u Zadru

Izvor: RTS, 19.Jan.2019, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan posle produžetka do pobede u Zadru

Košarkaši Partizana zabeležili su 10. trijumf u ABA ligi, pošto su u meču 16. kola, posle produžetka, u Zadru savladali istoimenu ekipu sa 97:92.
Kao i mnogo puta ove sezone, crno-beli nisu mogli do pobede bez stresa i neizvesne završnice. Partizan je do pobede stigao u poslednjem minutu, a junak je bio Markus Pejdž, koji je u produžetku postigao tri trojke.

Posle izjednačenog prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poluvremena, crno-beli su u trećoj četvrtini stigli do dvocifrene prednosti.
Ipak, domaći su se nošeni publikom vratili u meč i zahvaljujući šutu za tri poena stigli do egala u poslednjoj deonici.
Crno-beli su u poslednji minut ušli sa prednošću od pet poena, ali su Zadrani pogocima Litla stigli do produžetka.
A u produžetku – rapsodija Markusa Pejdža! Partizanov Amerikanac postigao je tri trojke, a poslednji pečat udario je Vanja Marinković, trojkom osam sekundi pre kraja.

Pejdž je utakmicu završio sa 28 poena (trojke 7/10), 13 je dodao Marinković, 12 Nikola Janković a po deset Stefan Janković i Aleks Renfro.
U ekipi Zadra istakao se Mario Litl sa 20 poena, Dašić je postigao 17, a Žorić 16 poena. 
Zadar je tako ostao na pet pobeda ove sezone, Partizan zabeležio deseti trijumf, koji ih drži među prva četiri mesta koje vode u plej-of.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ndžai već dao gol za Partizan

Izvor: B92, 20.Jan.2019, 17:26

Fudbaleri Partizana savladali su svoju filijalu Teleoptik 4:1 (1:1), u test meču u Sportskom centru Zemunelo...Trener Partizana Zoran Mirković je na ovom meču izveo dva različita tima u dva poluvremena, a nakon 1:1 u prvih 45 minuta, drugi sastav je nadigrao Teleoptik sa 3:0...Prvenac u crno-belom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.