Izvor: RTS, 09.Sep.2022, 23:36

Partizan ponovo u Fuenlabradi, poraz u sklopu priprema

Košarkaši Partizana poraženi su od španske Fuenlabrade u prijateljskom meču u istoimenom gradu sa 98:84 (26:22, 22:23, 29:19, 21:20).
Crno-beli su pre 30 godina postali prvaci Evrope trijumfom nad Huventudom u Istanbulu (71:70), a upravo u Fuenlabradi odigrali su većinu mečeva kao domaćini na putu ka kontinentalnom tronu, zbog ratnih dešavanja u SFRJ.

Tri decenije kasnije Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u španskom gradu nastupio sa istim trenerom kao u sezoni 1991/92, Željkom Obradovićem, i naišao je na topao doček u dvorani "Fernando Martin".
Na tribinama je bio istaknut transparent na srpskom jeziku: "Šampion Evrope '92, braća zauvek".
Tim povodom se na Tviteru oglasio predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović.
"Predivan događaj u Fuenlabradi u čast velikog prijateljstva koje traje već trideset godina! Ovim putem želeo bih da se zahvalim na gostoprimstvu gradonačelniku Havijeru Ajali, kao i predsedniku kluba Hozeu Kintani!", napisao je Mijailović na Tviteru.
Naredni meč u Španiji Partizan će u nedelju igrati protiv Huventuda u Badaloni u 18.30.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Topla dobrodošlica za košarkaše Partizana u Fuenlabradi, ali novi poraz crno-belih

Izvor: Danas, 10.Sep.2022, 00:09

U istorijskoj sezoni 1991/92, krunisanoj titulom evropskog šampiona, košarkaši Partizana su gotovo sve mečeve kao domaćini igrali u Fuenlabradi, predgrađu Madrida. Večeras su bili gosti svom bratskom klubu; doživeli su toplu dobrodošlicu, ali i novi poraz tokom priprema za povratničku sezonu...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.