Partizan pobednik turnira u Pirotu

Izvor: B92, 02.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan pobednik turnira u Pirotu



Prvak Srbije, beogradski Partizan, osvojio je turnir 'Tigar 2007' pobedom nad ekipom moskovskog Dinama u finalu. 'Crno-beli' su u šarenom sastavu bili bolji od ruskog kluba, 93:91 (28:28, 21:17, 18:27, 26:19). Utakmica je odlučena u poslednjem napadu, Vitkovac je šutirao za tri poena, a Peković je 'ubacio odbitak' u koš i doneo pobedu Partizanu.

Peković je sa 24 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a glavni adut 'crno-belih' bila je odlična saradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Palasia i Pekovića. Novi plejmejker postigao je 19 poena uz po pet skokova i asistencija.

U ekipi Dinama Domerkant i Hansen postigli su po 28 poena.

"Iako je bilo određenih oscilacija, izuzetno sam zadovoljan igrom svoje ekipe, utakmicom u celini. Mislim da su gledaoci gledali dobru košarku", rekao je posle finalne utakmice trener Partizana Duško Vujošević.

Trener Dinama Svetislav Pešić složio se sa ocenom da je utakmica bila kvalitetna.

"Zadovoljan sam odnosom igrača prema timskoj igri. Ne verujem da će ovaj grad imati skoro prilike da vidi jednu ovako uzbudljivu utakmicu do kraja", rekao je Pešić.

Za Partizan su na turniru u Pirotu igrali Palasio, Riznić, Jaramaz, Kecman, Šepa, Borovnjak, Balaban, Čanak, Peković, Vitkovac, Đurković i Božić.

Turnir je organizovan povodom proslave 55 godina od osnivanja košarkaškog kluba Pirot, a treće mesto zauzela je sarajevska Bosna koja je pobedila domaćina sa 96:71.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.