Izvor: RTS, 15.Okt.2021, 21:12

Partizan pobedio Cibonu u košarkaškom klasiku

Košarkaši Partizana savladali su Cibonu u Zagrebu rezultatom 79:61 i jedini su tim bez poraza u regionalnoj ligi.
Ovo je prvi poraz za ekipu Cibone.
Upravo je domaći tim poveo na samom startu, ali je Partizan odgovorio serijom od 18:0, da bi potom usledila nova serija domaćeg tima, istina nešto kraća (7:0).
No, posle deset minuta, crno-beli su imali 11 poena prednosti (22:11).
Cibona je u nekoliko navrata uspevala da smanji prednost, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali je Partizan iznova uspeo da se odupre, pa i da pred veliki odmor ima najveću prednost do tada – 41:27.
Hrvatski klub je dominirao u poslednjim minutima prvog dela susreta i uspeva da na veliki odmor ode sa samo četiri poena zaostatka (41:37).
Egal je viđen u trećoj deonici, ali je sa nekoliko trojki Partizan stigao do prednosti do sedam poena posle 30 minuta.

Ekipa koju predvodi Željko Obradović konačno je slomila protivnika u poslednjoj deonici, a sedam minuta pre kraja bilo je +12 za srpsog predstavnika (64:52).
Trojka Ledeja dve sekunde kraja donela je i najubedljiviju prednost crno-belima.
Upravo je on bio najefikasniji sa 24 poena, Panter i Zagoras su imali po deset poena, Mur je dodao devet, a Dangubić osam poena.
Roko Prkačin je bio najefikasniji u domaćem timu sa 14 poena.
U narednom kolu ABA lige Partizan dočekuje Krku, ali ga u međuvremenu očekuje i duel u Evrokupu.
 
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barsa slavila nakon produžetka, novi poraz Efesa

Izvor: RTS, 15.Okt.2021

Košarkaši Barselone savladali su u gostima ekipu Monaka sa 85:81 nakon produžetka u meču četvrtog kola Evrolige. Olimpijakos je ubedljivo savladao Žalgiris sa 83:63, Armani je bio bolji od Efesa sa 75:71. . Veoma zanimljiv i neizvestan meč odigrali su Monako i Barselona,...

Nastavak na RTS...

EHF EVROKUP: Partizan samo ČUDOM može da OSTANE bez 3. kola!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2021, 20:12

Sjajna igra crno-belih...Rukometaši Partizana pobedili su u prvom meču 2. kola EHF Evrokupa ekipu Beršem rezultatom 33:22 (19:11) i napravili veliki korak ka plasmanu u treću rundu...Fenomenalnu formu sa početka sezone, crno-beli su potvrdili i na međunarodnoj sceni. Posle pet trijumfa u ARKUS...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.