Partizan nije lak protivnik

Izvor: B92, 25.Nov.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Partizan nije lak protivnik"

Utakmica Partizana i Standarda iz Liježa privukla je veliku pažnju belgijskih medija, koji su posvetili mnogo prostora putu ekipe u Beograd na meč Lige UEFA.

Listovi navode da je ova utakmica "poslednja šansa za Srbe" da izbore plasman u drugu fazu takmičenja. "Partizan je pritisnut uza zid i može da ostavi mnogo prostora našim napadačima. Stručni štab je gledao utakmice u prvenstvu i Kupu UEFA i protivnik je težak. Za sada nema bodove, ali nije lak protivnik", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je trener Laslo Bolonji dnevniku "Libr Belžik".

Bolonji je gledao meč protiv OFK Beograda, a utakmice u Evropi pratio je pomoćni trener Frans Mason.

"Ovo im je poslednja šansa. Sačekaće nas sa nožem u zubima i u našem je interesu da budemo oprezni. Osnova njihovog tima je na papiru šira nego naša, iako oni imaju probleme sa sastavom tima", kazao je Mason.

"To je tipičan tim za taj deo Evrope: tehnička, talentovana, brza i sposobna ekipa za brzu razmenu lopti, ako ih pustimo da to rade. Na nama je da odgovorimo na to", rekao je pomoćni trener.

Standard će igrati bez povredjenog Vilfreda Dalme, što je, kako se navodi, "novi problem za Bolonjija".

Najinteresantniji medijima bio je vezni igrač "crno-belih" Almani Moreira, koji je pet godina igrao u Standardu i koji je u opširnom intervjuu govorio o Beogradu.

"Navijači u Beogradu dolaze u velikom broju samo na značajne utakmice, kao što su derbi ili Kup UEFA. U četvrtak će biti sveta i ambijenta. Navijači su odlični i prave paklenu atmosferu", rekao je Moreira u intervjuu za "Libr Belžik".

Ovaj list posvetio je celu stranu utakmici sa šampionom Srbije, a intervju sa Partizanovim igračem doneo je pod naslovom "Moreira nosi Standard u srcu".

"Nadao sam se na žrebu da nećemo izvući Standard. Dobro je bar da se igra u Beogradu, jer ne bih voleo da igram protiv kluba u kome sam proveo lepih pet godina i da imam navijače protiv sebe", naveo je list Moreirine reči.

"Jasno je, biće 'vruće'. Ovdašnji navijači takodje prave pakao, iako nas ovde deli atletska staza. Različito je, ali je ambijent impresivan i to nam pomaže da igramo bolje", naveo je Moreira.

Standard dolazi u Beograd u utorak uveče, a treniraće u Humskoj u sredu u vreme odigravanja utakmice. Meč Standard – Partizan na programu je u četvrtak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.