Izvor: Blic, 16.Jun.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan na korak do nove titule

Košarkaši Partizana su poveli sa 2:1 protiv Hemofarma u finalnoj seriji plej-ofa nakon pobede u "Pioniru" rezultatom 76:65 (21:12, 14:21, 23:16, 18:16).

Crno-beli su predvođeni Nikolom Pekovićem stekli veliku prednost u uvodnim minutima, ali su uz puno grešaka u finišu poluvremena dozvolili Vrščanima da se vrate u igru posle "minus 13" i stignu na samo koš razlike. Aktuelni prvaci Srbije su se konsolidovali tokom pauze i iskoristili su rastrzanu igru rivala da pre svega >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz reketa ponovo naprave solidnu zalihu. Crno-beli su se bez puno muke ponovo odlepili, a kada su stigli do dvocifrene razlike, Hemofarm nije imao snage da uzvrati i po drugi put.

Ubedljivo najbolji na terenu bio je Peković sa 25 poena, Palasio je ubacio 16, a Tripković je trojkom u poslednjem napadu stigao do 11 koševa. Na drugoj strani Vukosavljević je postigao 20, Pavković 12, a Maršal 10 poena.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je večeras da je njegov tim teško došao do pobede.

"Ovo je bila jako teška utakmica pošto je psihološki teret sada na plećima Partizana. Realno je očekivati da u sledeće dve utakmice zabeležimo jednu pobedu. Možda se neće igrati dve utakmice, ali ako dođe do toga, Partizan će teško izgubiti pred ovakvom publikom. Naši navijači su odani do fanatičnosti, i ta energija se prenosi na nas", rekao je on.

Vujošević je dodao da poštuje ekipu Hemofarma, ali da će Partizan ipak odbraniti titulu.

"Ekpertski tim Hemofarma je odlično postavio prošlu utakmicu... Poštujem igrače, trenera i klub Hemofarm, ali odbranićemo titulu", rekao je Vujošević.

Trener Vrščana Vlada Vukoičić ocenio je da je utakmica "prelomljena" na početku i kraju treće četvrtine.

"Nismo dobro počeli, a Partizan je tada napravio seriju 8:0. Pokušali smo da stignemo razliku, ali su crno-beli dominirali u skoku. Želeo bih da se vratimo u Pionir. U narednoj utakmici moramo da se dobro zagrađujemo i da branimo 'zicere' ", dodao je on.

Plejmejker Partizana Milton Palasio je posle utakmice dobio od navijača

spojene zastave rodnog Belizea i Srbije.

"Ovo je važan trenutak za mene i pamtiću ga do kraja života", rekao je Palasio.

Četvrta utakmica u seriji igraće se u sredu u 18 časova u vršačkom "Milenijumu".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.