Izvor: MozzartSport.com, 13.Jul.2020, 12:04

Partizan na Zlatiboru: Milošević računa na 30 igrača, dolazi još jedan golman

Najranije za deset dana stiže Banjak, otpali Bojat i Luka Marković, čeka se tandem iz podmlatka

Prošla je prva sedmica priprema, naredne dve slede na Zlatiboru. Partizanova ekspedicija seli se na planinu, gde će brusiti formu za početak naredne sezone, u kojoj je kao prioritetan cij postavljen povratak titule u Humsku ulicu.

Trener Savo Milošević u ovom trenutku računa na tačno 30 igrača, s tim da će spisak fudbalera u hodu verovatno biti modifikovan.To >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se pre svega odnosi na odbranu. Prema informacijama iz kluba, postoji mogućnost da se naknadno ekipi priključi još jedan golman. U pitanju je Marko Jovičić, kome je istekla pozajmica malteškom Hibernijansu i do pronalaska novog angažmana možda će vežbati pod nadzorom Nemanje Jovšića. Kad je korpus čuvara mreže u pitanju, deo Partizanovog tima je i dalje Nemanje Stevanović, iako mu je istekao prethodni, a novi ugovor – uprkos najavama – još nije potpisao. Mada se očekuje da na tom planu sve bude u redu.

Što se tiče odbrane, sa prvobitnog spiska fudbalera sa prozivke od pre devet dana otpao je Dragan Bojat. Procenjeno je da mladi desni bek („klasa 2003“) u ovom trenutku ne može da odgovori zahtevima prvog tima. Možda i zbog toga kako bi se otvorio prostor za probu Abdulaja Sisea, pristiglog na preporuku Sejdube Sume, u nameri da se izbori za ugovor. Uz napomenu da bi u Partizanu raduje na poziciji desnog beka videli fudbalera sa srpskim pasošem, a prvi kandidat za to mesto je Nikola Boranijašević iz Lozane.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Čak i ako se s Boranijaševićem postigne dogovor, nekadašnji prvotimac Napretka ne bi mogao u Srbiju da dođe pre 1. avgusta, pošo se Druga liga Švajcarske završava tek 31. jula i Lozana će izvesno ući u viši rang. Slično ograničenje je i u slučaju Franka Makija Banjaka, štopera Olimije, kog je Partizan već kupio za 500.000 evra. Kamerunac ima obaveze sa Ljubljančanima u trci za prvaka Slovenije sve do 22. jula, što znači da bi teoretski tek za desetak dana mogao da se stavi Miloševiću na raspolaganje.

U međuvremenu je moguće da se na Zlatibor popnu dvojica talentovanih fudbalera iz podmlatka: desni bek Stefan Radmanovac i zadnji vezni Miljan Momčilović. Tek ukoliko se ispostavi da su negativni na virus korona, pošto su minulih dana bili u kontaktu sa zaraženima.

Deo Partizanove ekspedicije je ofanzivac Denis Stojkovićpotpisaće ugovor 3. avgusta kad postane punoletan – a nije Luka Marković (Zvezdino dete, sa referencama u italijanskom fudbalu), iako je nekoliko dana trenirao u „Zemunelu“.

Crno-beli će biti smešteni u hotelu Palisad i tokom boravka na Zlatiboru odigraće najmanje tri kontrolne utakmice, u sklopu priprema za narednu sezonu, koju otvaraju 1. avgusa gostvanjem u Kruševcu.

Put Zlatibora su krenuli:

Golmani: Vladimir Stojković, Nemanja Stevanović, Aleksandar Popović;

Defanzivci: Nemanja Miletić, Abdulaj Sise, Bojan Ostojić, Uroš Vitas, Igor Vujačić, Slobodan Urošević, Rajko Brežančić;

Vezisti: Saša Zdjelar, Aleksandar Šćekić, Bibars Natho, Milan Smiljianić, Uroš Knežević, Lazar Marković  Aleksandar Lutovac, Sejduba Suma, Denis Stojković, Lazar Pavlović, Nemanja Jović, Nikola Čolić, Filip Stevanović, Slobodan Stanojlović, Takuma Asano, Đorđe Ivanović;

Napadači: Umar Sadik, Bojan Matić, Nikola Štulić, Savo Arambašić.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.