Partizan bolji od Metalca, uhapšeno 17 navijača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2009, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan bolji od Metalca, uhapšeno 17 navijača

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Kragujevcu ekipu Metalca sa 2:0 u utakmici 11. kola Jelen Super lige i "sačuvali korak" u trci za šampionsku titulu sa Crvenom zvezdom.

U drugoj današnjoj utakmici odigranoj na Karaburmi, ekipa OFK Beograda odigrala je bez golova protiv Javora iz Ivanjice.

Policija uhapsila 17 navijača u Kragujevcu

Kragujevačka policija privela je 17 osoba zbog učesća u današnjem incidentu u jednoj kafani pred >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << početak fudbalske utakmice između Metalca i Partizana.

Policija je navela da će 11 privedenih navijača po skraćenom postupku biti privedeni susiji za prekršaje.

Incident se dogodio oko 11.30 kada se grupa kragujevačkih navijača Partizana u kafani "Kod konja" u ulici Vojvode Putnika 63, nedaleko od stadiona "Čika Dača" ponašala "drsko i bezobzirno" i počela da lomi inventar, navodi se u policijskom saopštenju.

Pripadnici policije su, kako se navodi, brzo intervenisali i sprečili teže posledice. U incidentu nije bilo povređenih, a u kafani je pričinjena manja materijalna šteta.

Kragujevačka policija je nekoliko sati pre fudbalske utakmice Metalca iz Gornjeg Milanovca i beogradskog Partizana rasporedila svoje pripadnike u 11 lokala kako bi sprečila potencijalne izgrede.

Ekipa Partizana je pobedom nad Metalcem ponovo došla na četiri boda zaostatka u odnosu na vodeću Crvenu zvezdu.

Ujedno, tim koji vodi Goran Stevanović sada ima šest bodova više od trećeplasirane Vojvodine, koja je juče remizirala sa Jagodinom.

Partizan, na čiji gol se danas umesto Aleksandra Radosavljevića vratio Mladen Božović, do pobede u Kragujevcu došao je pogocima u prvom poluvremenu.

"Crno-beli" su od prvog minuta imali terensku inicijativu, a do prvog pogotka došli su u 18. minutu, kada je Miloš Bogunović asistirao Radosavu Petroviću, koji je preciznim šutem sa 20 metara savladao Živka Živkovića.

Polovinom prvog poluvremena glavni sudija Vlado Glođović povredio je zglob, pa ga je, uprkos intervenciji lekara, zamenio četvrti arbitar Majo Vujović.

Konačan rezultat postavljen je već u 38. minutu, nakon dobre akcije Bogunovića i Brane Ilića, koju je Almami Moreira "krunisao" dobrim udarcem sa 15 metara.

U drugom poluvremenu tempo igre je opao, pa su igrači obe ekipe pokušavali da iskoriste klizav teren i šutevima sa distance da iznenade čuvare mreža.

Ekipa OFK Beograda je na svom terenu propustila priliku da se eventualnom pobedom približi na bod zaostatka trećeplasiranoj Vojvodini.

"Romantičarima" sa Karaburme to je bio treći remi u Super ligi, a zabeležili su i pet pobeda i tri poraza.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.