Partizan: Želimo i trofej u Kupu!

Izvor: B92, 11.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan: Želimo i trofej u Kupu!



Fudbaleri beogradskog Partizana gotovo da su osigurali novu titulu šampiona države, ali se tu ambicije kluba ne zaustavljaju, jer "crno-beli" žele i trofej u Kupu Srbije i Crne Gore.

Uoči polufinalnog duela protiv najvećeg rivala Crvene zvezde u sredu, na konferenciji za novinare trener Partizana Vladimir Vermezović rekao je da će Partizan "od prvog minuta ići na pobedu bez kalkulisanja".

"Učinićemo sve da derbi ponovo bude svetinja, a ne da se o njemu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << priča u nekom drugom svetlu. I na prošlom derbiju u prvenstvu (pre dvadesetak dana) igrali smo zrelo i pametno i trudićemo se da sutra podignemo igru na viši nivo", rekao je Vermezović.

Trener Partizana rekao je da u derbiju nikada nema favorita, ali da bi prema poziciji na tabeli i gledano poslednji duel "večitih rivala", Partizan mogao da ponese ulogu favorita u sutršnjem meču. Jedan od najiskusnijih u timu Partizana, Albert Nadj rekao je da Partizan želi da vrati "duplu krunu" (trofej titule šampiona i kupa), koju je prošle sezone osvojila upravo Crvena zvezda.

"Ulazimo u meč maksimalno ozbiljno i spremno. Ne pogoduju mi priče da ulazimo opušteno u kup, jer smo već osvojili titulu u prvenstvu. Želimo trofeje, želimo i Kup. Želimo da vratimo 'duplu krunu' u Humsku", rekao je Nadj i dodao da će Partizan ponoviti pametnu i taktički dobru igru, kao iz prvenstvenog duela koji je završen 1:1.

Upitan da li je ovo poslednji "večiti derbi" koji igra za Partizan, Nadj je rekao da mu ugovor sa Partizanom ističe u junu, ali da ne bi voleo da mu je ovo poslednji meč protiv Crvene zvezde.

"Želeo bih da završim karijeru u Partizanu, to sam već rekao više puta. Ugovor mi ističe u junu i za sada još nismo razgovarali o tome šta će biti, niti da li me računaju u timu za narednu sezonu", rekao je Nadj, a Vermezović je na to dobacio: "Ne, nije mu poslednji derbi".

Polufinale Kupa SCG igra se u sredu od 17 sati na stadionu Crvene zvezde. U slučaju nerešenog rezultata, nema produžetaka, već se odmah izvode penali.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.