Partizan - Zagreb (B92, 16.30)

Izvor: B92, 15.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan - Zagreb (B92, 16.30)



Košarkaši Partizana u okviru 21. kola NLB lige dočekuju Zagreb, uz direktan prenos na televiziji B92.

'Crno-beli' su prošli kroz niz vrlo iscrpljujućih mečeva i duel sa 'mravima' mogao bi da im posluži za rehabilitaciju pred nove izazove u Top 16 fazi Evrolige. Ipak, gosti u Beograd dolaze osokoljeni dobrim igrama u nacionalnom kupu, pa ih ne bi trebalo potceniti. Ekipa Duška Vujoševića nema veliki rezultatski imperativ, pošto na tabeli zauzima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugo mesto sa 15 pobeda i 5 poraza.

Centar Partizana Kosta Perović respektuje protivnika, ali je siguran u pobedu svog tima.

"Zagrepčani su tokom sezone izvršili nekoliko promena u timu, sada je to znatno snažniji rival u odnosu na onaj protiv kojeg smo igrali jesenas i prilično lako trijumfovali. Protivnik u našem umoru vidi šansu da napravi senzaciju i potvrdi dobre partije sa turnira u Zadru. Svesni smo kvaliteta Zagrepčana, ali ishod zavisi prvenstveno od nas. Ukoliko uložimo istu količinu energije kao protivnik, kvalitet će doći do izražaja", izjavio je 21-godišnji košarkaš.

Zagreb se nalazi u sjajnoj formi, pošto su proteklog vikenda u Kupu Hrvatske savladali Cibonu i vodili tokom većeg dela finalne utakmice sa Zadrom, koju su na kraju izgubili. Tim trenera Zdravka Radulovića se najviše oslanja na spoljnu liniju koju čine Josip Sesar, Dvejn Brojls i Keni Tejlor. Ukoliko ih krene šut, Partizan bi mogao da se nađe u problemima. Talentovani centar Ante Tomić neće biti u mogućnosti da pomogne saigračima zbog virusa koji ga muči cele nedelje. 'Mravi' su trenutno jedanaesti na tabeli sa skorom 7-13.

Brojls je umereni optimista pred meč sa 'crno-belima'.

"Partizan je vrlo jak tim, ali ako odigramo kao u poslednje vreme, onda definitivno imamo priliku. Potrebno je da mnogo trčimo, nametnemo visok ritam igre i tako iskoristimo njihov umor od duela sa Olimpijakosom", kaže Amerikanac.

Meč između Partizana i Zagreba igra se u beogradskoj hali Pionir sa početkom od 16.30.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.