Partizan: Nenad Popović predsednik

Izvor: B92, 27.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan: Nenad Popović predsednik



Šef Ekonomskog tima Vlade Srbije za Kosovo Nenad Popović izabran je za predsednika Fudbalskog kluba Partizan.

Popović je na toj funkciji zamenio Ivana Ćurkovića, koji je ranije najavio odlazak iz kluba zbog obaveza u Olimpijskom komitetu Srbije. Na sednici Skupštine Fudbalskog kluba Partizan postavljen je i novi upravni odbor kluba iz Humske.

U pristupnom govoru Popović je ocenio da je ovo jedan od najtežih trenutaka u istoriji Fudbalskog kluba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizan.

Novi potpredsednici kluba su Nebojša Vujović, Dragijana Radonjić-Petrović, Predrag Mihajlović i Dragoljub Vukadinović.

Promenjen je kompletan Upravni odbor, čiji su članovi bivši fudbaler Partizana i proslavljeni trener Radomir Antić, kao i predsednik Vaterpolo kluba Partizan i legenda svetskog vaterpola Igor Milanović.

Formiran je i novi Nadzorni odbor, u kojem nema nijednog člana iz prethodnog saziva, a na čelu će mu biti koordinator za saradnju s Haškim tribunalom Republike Srbije Rasim Ljajić.

Žarko Zečević je i dalje generalni sekretar kluba, a Nenad Bjeković zauzima funkciju sportskog direktora.

Navijači su i dalje u bojkotu. Popović želi da se publika vrati na tribine.

"Ne možemo napred bez podrške navijača. Želimo da razgovorima dođemo do rešenja. Ne želimo samo da vratimo navijače na stadion, već i da dobijemo nove. Moramo dobrom igrom, rezultatima, novim načinom rada, da povećamo svoju armiju navijača, jer su nas proteklih godina, priznajem, neki pretekli u tome", istakao je Popović.

Jedan od glavnih ciljeva nove uprave Partizana biće takmičenje u Ligi evropskih šampiona.

Popović je najavio da će do kraja januara predstaviti petogodišnji plan poslovanja "u kojem će se jasno videti tendencija kretanja, ambicije i planovi kluba".

"Bilo bi neozbiljno i nesmotreno davati bilo kakva obećanja. Mogu da obećam samo ono po čemu me ljudi dobro poznaju - rad, rad i samo rad. Ali, neće biti lako. Naprotiv", rekao je novi predsednik Partizana.

"Samo najbolji će raditi u Partizanu. Predstoji nam buran period promena u svim strukturama kluba", dodao je Popović.

On je predložio i novi sastav Upravnog i Nadzornog odbora kluba, koji je Skupština jednoglasno usvojila.

Predsednik "crno-belih" je rekao da će nova uprava kluba raditi i na poboljšanju odnosa sa medijima, potpuno transparentnom poslovanju, boljem radu u omladinskom "pogonu", u kojem će se posebna pažnja obratiti vaspitanju mladih igrača, a kasnije i njihovo zadržavanje u timu.

Nekadašnji asovi Partizana će, prema rečima Popovića, uvek imati mesto u klubu, a obećao je da će nova uprava unaprediti saradnju sa domaćim i stranim klubovima, uključujući i "večitog rivala", Crvenu zvezdu.

"Saradnja je neophodna jer bez jake Zvezde nema ni jakog Partizana, i obrnuto. Bićemo rivali na terenu, ali van njega mora da vlada uzajamno poštovanje i saradnja. Samo na taj način donećemo svetlu budućnost srpskom fudbalu. Potrebna nam je i odlična saradnja sa Fudbalskim savezom Srbije", naglasio je Popović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.