Partizan: Ilić, Vujović, Vašington?

Izvor: B92, 04.Jan.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan: Ilić, Vujović, Vašington?

Prva pojačanja lidera Jelen Superlige Partizana biće Nikola Vujović, Brana Ilić i Brazilac Vašington da Silva.

Pored dvojice igrača koji će u Partizan iz Teleoptika, ostaje da uprava beogradskog kluba pojača odbranu. Plan je da se angažuje jedan štoper, a ostaje dilema ko će biti zamene bekovima Stevanoviću i Obradoviću. Prelazni rok počinje zvanično tek 12. januara, a, kao što je i najavljeno, aktivnosti uprave kluba intenzivirana je posle dogovora sa Mančester >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Junajtedom o transferima Tošića i Ljajića.

Brazilac Vašington da Silva trebalo bi da tokom nedelje dođe u Beograd, pa, ako dođe do dogovora sa igračem i klubom, obavi lekarske preglede i potpiše ugovor sa ’crno-belima’.

Vašington da Silva rođen je 19. juna 1985. godine, visok je 203cm, za ekipu Makedonije iz skopskog predgrađa Đorče Petrov, lidera tamošnjeg prvenstva, odigrao je 12 utakmica i postigao sedam golova.

Vašington Roberto Marijano Silva pre Makedonije igrao je za brazilske klubove Atletiko Metropolitano, NIderija, Kruzeiro, Univerzal i CRB de Alegoas.

Brana Ilić rođen je 16. februara 1985. godine, karijeru je počeo u Zemunu, a u januaru 2007. godine prešao je u Rad.

Za tim sa Banjice odigrao je tokom jesenjeg dela Jelen Super lige 14 utakmica i postigao jedan gol. Na utakmici Rad - Partizan, koju su 'crno-beli' jesenas dobili sa 3:0 pravio je puno problema odbrani prvaka Srbije.

Uprava Partizana dogovorila se i sa Ilićem i sa predsednikom Rada Stojićem pa se očekuje da ugovor bude potpisan na samom početku prelaznog roka.

Nikola Vujović, rođen je 23. juna 1981. godine, počeio je u podgoričkoj Budućnosti, posle godine u grčkom Akratitosu vratio se u Crnu Goru, a u leto 2007. godine prešao u Mogren iz Budve.

U crnogorskoj ligi odigrao je 14 utakmica za lidera, ekipu Mogrena, a jesenas je debitovao za reprezentaciju Crne Gore u prijateljskoj utakmici sa Makedonijom. Nedavno je proglađen za najboljeg igrača lige.

Pored njih trojice u konkurenciji za prvi tim biće i Nemanja Tomić i Aleks dos Santos Gonsalveš iz Teleoptika, kao i Rajko Brežančić, Partizanovo 'dete' koje je bilo pozajmljeno Bežaniji.

Partizan je ove zime ostao bez Veljka Paunovića, koji je objavio da završava karijeru, Zorana Tošića koji je otišao u Mančester Junajted i Đorđe Lazića koji odlazi u Metalurg iz Donjecka. Na spisku igrača koji mogu da napuste klub su i napadači Dragan Čadikovski i Milan Perić, kao i oni koji nisu imali značajniju minutažu, Lazevski, Branković, Maletić, a u slučaju povoljne ponude slobodan bi bio i Brazilac Žuka.

U decembru su otpušteni Aleksis N'Gambi i Kamel Zajem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.