Partizan Igokea lako sa Lajonsima

Izvor: B92, 09.Feb.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan Igokea lako sa Lajonsima



Košarkaši Partizana Igokee plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća pošto su u poslednjoj utakmici četvrtfinala savladali ekipu Lajonsa iz Vršca sa 83:68 (25:16, 16:10, 26:20, 16:22). 'Crno-bele' je predvodio Novica Veličković sa 18 poena, Milton Palasio je ubacio dva manje, a Nikola Peković je postigao 10 poena. U timu iz Vršca Aleksandar Mladenović je ubacio 20 poena, a Vukašin Aleksić 15. U subotu u polufinalu Partizan igra sa FMP-om od 20.30h, dok Zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Hemofarm igraju u 18 časova.

Utakmica je imala očekivan tok. Lajonsi su samo na početku uspevali da drže rezultatski priključak, prevashodno zahvaljujući Aleksiću, koji je u tim trenucima bio sjajan u šutu za tri poena. Ipak, "crno-beli" su brzo uspostavili kontrolu nad igrom i stovrili dvocifrenu prednost, što je omgućilo treneru Vujoševiću da ukaže šansu svim košarkašima i tako sačuva svežinu timu za predstojeće polufinale.

Kapiten Partizana Petar Božić kaže da je njegov tim bez potcenjivanja rivala ušao u meč, što mu se isplatilo.

„Moj trener često kaže da je dobar pristup utakmici najbolji način da razlika u kvalitetu dođe do izražaja. Ušli smo u meč bez opuštanja, pošto smo znali da su Lajonsi dobra ekipa, taktički odlično pripremljena, a uz to su igrali maksimalno rasterećeno. Nismo im dozvolili da nas iznenade, a uspeli smo i da rasporedimo minutažu. Zahvaljujem se publici koja je došla u velikom broju da nas podrži i nadam se da će tako biti do kraja takmičenja. U polufinalu nas čeka FMP, poznata nam je njihova taktika, treba da budemo vrlo oprezni. Nadam se prolazu u finale".

Trener vršačke ekipe Dejan Mijatović je rekao da je njegov tim pružio maksimum i da objektivno nije mogao više.

„Sasvim zaslužena pobeda Partizana. Ovo je divan trenutak za KK Lajons, koji se prvi put našao u završnici kupa. Bili smo disciplinovani i odgovorni. Dosta korektno smo odigrali odbranu, pogotovo u reketu, gde se znalo da smo inferiorni. Međutim, imali smo problema u napadu, previše smo promašivali posle „pik-en-rola" i prodora, što nam se inače ne dešava. I pored poraza, zadovoljan sam igrom mojih izabranika, a sad je red da se okrenemo narednim mečevima u prvenstvu i obezbedimo plasman u Super ligu".

Trener „crno-belih" Duško Vujošević je pohvalio svoje košarkaše i rivala, a zatim izneo očekivanja pred polufinalni susret sa FMP-om.

„Čestitam Lajonsima na ozibljnom pristupu takmičenju. Došli su dan ranije, prespavali, a sve sa ciljem da na terenu deluju dostojanstveno i pruže jak otpor. Nije bilo lako održati visok moral i sigurnost kada smo podigli razliku, ali bili su borbeni tokom svih 40 minuta i dokazali da su trenutno najbolji tim u Prvoj ligi Srbije. Pohvalio bih svoje igrače na pravom pristupu meču, pokazali su da imaju pravi odnos prema košarci. Mi smo bolji tim od FMP-a. Ipak, sa papira to preneti na parket neće biti nimalo lako. Dosta smo potrošeni Evroligom, a Kup nam dolazi u nezgodnom momentu, između prve i druge faze. Imamo mnogo primera u inostranim kupovima gde su evroligaši, poput Sijene i CSKA, ispali upravo zahvaljujući premoru. Železnik će imati veliku ambiciju da napravi podvig i spase sezonu, ali već smo pokazali da znamo da odgovorimo sličnim izazovima, pa se nadam da će tako biti i u subotu".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hemofarm i Partizan u finalu Kupa Radivoja Koraća

Izvor: Blic, 09.Feb.2008

Hemofarm je prvi finalista Kupa Radivoja Koraća nakon što je u hali Čair u Nišu savladao Crvenu zvezdu 76:68 76:68 (23:20, 12:16, 21:22, 20:10), dok je Partizan savladao FMP 85:73 (20:20, 28:14, 16:24, 21:15) .....U većem delu meča timovi su bili ravnopravni, a prelomni momenat dogodio se tri minuta...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.