Partizan - FMP, borba za vrh

Izvor: B92, 14.Maj.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan - FMP, borba za vrh



Košarkaši Partizana dočekuju večeras od 18 sati FMP Železnik u odloženom meču Svislajon Superlige. Meč u Hali "Pionir" biće borba za prvo mesto pred plej-of. Tim iz beogradskog predgrađa trenutno vodi na tabeli sa 8 pobeda iz devet mečeva, Partizan ima 7 pobeda, ali i meč manje.

FMP je jedini domaći tim koji je ove sezone trijumfovao nad Partizanom. "Panterima" je to pošlo za rukom dva puta, na početku NLB lige i pre 10-ak dana u Superligi, kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Železniku bilo 71:69.

"Borimo se za prvo mesto i to nije mala stvar, jer je prednost koju nosi prva pozicija pred plej-of velika. FMP je izuzetno uporna ekipa. Imaju 12 podjednako dobrih igrača", rekao je Milenko Tepić.

"Moramo da odigramo maksimalno agresivno u odbrani, da zaustavimo Pekovića, ali i Vraneša. Ne smemo da dozvolimo ni Tripkoviću, Kecmanu, Palasiju, Tepiću ili Veličkoviću da se razigraju. Svi oni imaju veoma važne uloge. Ne smemo da imamo padove u igri. Bićemo motivisani i nadam se dobrom rezultatu", rekao je centar FMP-a i nekadašnji član Partizana Predrag Samardžiski, koji je predvodio "Pantere" u oba trijumfa nad aktuelnim šampionima.

Partizan – FMP (18h)

Tabela:

1. FMP................(-1) 8/1

2. Hemofarm............7/3

3. Crvena zvezda.....6/4

4. Partizan.........(-2) 7/1

5. Vojvodina.............5/5

6. Borac....................2/8

7. Lajons...........(-1) 2/7

8. Vizura...................1/9

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.