Partizan - Cibona (20h, TVB92)

Izvor: B92, 29.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan - Cibona (20h, TVB92)



Košarkaši Partizana dočekuju večeras Cibonu (20h, TV B92) u drugom meču polufinala plej-ofa NLB lige. Polufinale se igra do dve pobede, a hrvatski tim ima prednost od 1:0 nakon pobede u Zagrebu, 76:69. Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je da crno-beli, uprkos porazu u Zagrebu mogu do finala: "Mislim da možemo da pobedimo Cibonu u Zagrebu, ali prvo moramo da je nadigramo u Beogradu. Imamo mnogo rezervi u odnosu na partiju u prvom meču".

"Maksimalno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo koncentrisani na drugi meč, posle ćemo u Zagreb, gde ćemo odigrati bolje. Imamo šansu da dobijemo majstoricu ako do nje dođe", izjavio je Vujošević.

Crno-beli su u Zagrebu imali šansu za pobedu, početkom poslednjeg perioda su vodili sa 62:57, ali su na kraju ipak ostali bez trijumfa, koji u Zagrebu nisu ostvarili još od 1988. godine.

"Zagrepčani su zasluženo pobedili. Loše smo počeli utakmicu i dozvolili im veliku prednost. U drugom poluvremenu, sedam minuta pred kraj, vodili smo sa pet poena razlike, ali nismo uspeli da prepoznamo trenutke u kojima se utakmica lomila. Tada je trebalo da se maksimalno angažujemo u odbrani i podignemo selekciju šuta u napadu. To nismo uradili, ali verujem da u drugom meču i eventualnoj majstorici nećemo ponoviti iste greške", dodao je trener Partizana.

Na drugoj strani, trener Cibone Dražen Anzulović osvrnuo se na kriterijum suđenja o kojem je pred prvi meč govorio i njegov kolega iz Partizana.

"Kad bismo imali kriterijum suđenja u Beogradu, kakav je Partizan imao u Zagrebu, siguran sam da bismo prošli u finale. Ako budu obostrano regularni uslovi, ako to bude ispoštovano, možemo se nadati pobedi u Beogradu. Znamo da nas očekuje vruća atmosfera, no na to smo već navikli i ne opterećujemo se. O suboti i eventualnoj trećoj utakmici ne razmišljamo, već samo o pobedi u Beogradu", rekao je Anzulović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.