Izvor: MozzartSport.com, 10.Maj.2021, 09:15

Partija koja se čekala čitavu deceniju! Milan razneo Juventus u Torinu, Dama ponižena (VIDEO)

Rosoneri ubedljivi protiv ljutog rivala, koji poslednja tri kola dočekuje sa petog mesta - 3:0

Navijači Milana nisu imali često prilike u poslednjih desetak godina da se raduju velikim pobedama nad Juventusom, a od onih blistavih slavlja na krilima Ronaldinja iz sezone 2009/2010 (oba puta po 3:0) prošlo je više od 11 godina. Milan je tada sezonu završio na trećem mestu, a Juventus je bio sedmi, dok je u narednoj podigao poslednji šampionski trofej u svojoj dosadašnjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << istoriji. Daleko od toga da se može očekivati da Rosoneri naredne sezone mogu da budu prvaci Italije, ali su večeras odigrali šampionski. Razneli su Staru damu u Torinu sa 3:0, došli do dragocenih bodova u borbi za Ligu šampiona i ostavili ljutog rivala na petom mestu na tabeli.

Juventus je odigrao katastrofalan meč, nije uspeo da se izbori sa Milanovovom agresijom i kontranapadima, pa je petrpeo ozbiljan udarac na svom terenu. Andrea Pirlo je definitivno pogubio konce, ekipa mu je nedeljama unazad u velikom padu i biće mu izuzetno teško da se izbori za poziciju koja vodi u elitno takmičenje, jer su svi protivnici u ovom trenutku u znatno boljoj formi.

Milan je slavio golovima Braima Dijaza, Antea Rebića i Fikaja Tomorija, a mogao je da bude još ubedljiviji da je Frank Kesi u 58. minutu iskoristio jedanaesterac. Jedina crna tačka u blistavoj večeri Rosonera jeste povreda Zlatana Ibrahimovića, koji je sredinom drugog poluvremena osetio snažan bol u kolenu, zbog čega je morao van terena. Ipak, u igru je ušao Ante Rebić, koji je u 78. minutu spektakularnim pogotkom bacio Juventus na kolena.

Vojčeh Ščensni je zablistao kada je zaustavio Kesijev udarac sa bele tačke, ali je bio inicijalna kapisla Juventusovog posrtanja na večerašnjem meču. Loše je reagovao kod prekida za goste u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena. Kratko je boksovao ubačenu loptu, do koje je stigao Braim Dijaz, a onda na fantastičan način pogodio same rašlje.

Juventus je donekle bio ravnopravan protivnik u prvom poluvremenu, kada je imao dve vrlo dobre situacije koje su propustili da realizuju štoperi De Liht i Kjelini. Ipak, sa druge strane nije bilo rešenja za Tea Ernandeza, koji je u dva navrata na ozbiljna iskušenja stavio Ščensnog. Lukavi Dijaz je prvi put ozbiljno pripretio u 21. minutu, ali za njegov drugi udarac Poljak nije imao pravo rešenje.

Stara dama će imati razloga najviše da žali za propuštenom šansom Rodriga Bentakura s početka drugog poluvremena, kada se istakao Đanluiđi Donaruma, ali su ubrzo potpunule sve lađe Pirlovog tima. U 55. minutu lopta je posle udarca Dijaza pogodila Kjelinija u ruku, ali se arbitar Paolo Valeri nije oglašavao. Ipak, usledila je reakcija iz VAR sobe, posle čega je ustanovljeno da se radilo o čistom jedanaestercu. Kesi je delovao hladnokrvno, ali ga je pročitao Ščensni, posle čega je delovalo da bi Juventus taj psihološki trenutak morao da iskoristi.

Ipak, Milan je pokazao pravi pobednički karakter. Nastavio je odlični sastav Stefana Piolija tamo gde je stao, koristio je nemoć domaćeg veznog reda i pretio iz svih pozicija, a onda je umesto povređenog Ibrahimovića na teren ušao igrač odluke Ante Rebić. Temperamentni Hrvat je još jednom pokazao da nema problem ni sa jednim protivnikom naspram sebe, kada ima svoje veče. A ovo je bila upravo njegova noć. Primio je loptu na 25 metara udaljenosti od protivničkog gola, napravio dva koraka, a onda pefektnim udarcem ostavio Ščensnog u čudu.

Juventus je već tada uveliko bio na konopcima, pa se čekalo samo da Rosoneri grogiranom protivniku zadaju klasičan nokaut. Za to je bio odgovoran Fikajo Tomori, koji je nadskočio svoje rivale u 82. minutu i postavio konačan rezultat utakmice.

Piolijevom timu su se pre ovog meča davale najmanje šanse u borbi za Ligu šampiona, ali je on večeras pokazao da nije bio slučajan lider u prvom delu sezone. Rosoneri drže sve u svojim rukama i sada ne smeju da uprskaju. Čeka ih gostovanje Torinu, pa meč sa Kaljarijem u Milanu, a onda okršaj sa Atalantom u Bergamu. Juventus ide na noge Sasuolu, pa dočekuje šampiona Inter, a onda gostuje Bolonji. Pre toga Pirlova ekipa ima i finale Kupa Italje sa Atalantom, koje stiže u zlo doba za Bjankonere.

SERIJA A - 35. KOLO

Subota

Specija - Napolli 1:4 (0:3)

/Pikoli 64 - Zjelinski 15, Osimen 23, 44, Lozano 80/

Udineze - Bolonja 1:1 (1:0)

/De Paul 23 - Orsolini 82 p/

Inter - Sampdorija 5:1 (3:1)

/Galjardini 4, Sančez 26, 36, Pinamonti 61, Martinez 70 - Keita 35/

Fjorentina - Lacio 2:0 (1:0)

/Vlahović 32, 89/

Nedelja

Đenova – Sasuolo 1:2 (0:1)

/Zapakosta 85 – Raspadori 14, Berardi 66/

Benevento - Kaljari 1:3 (1:1)

/Lapadula 16 - Lukojanis 1, Pavoleti 64, Žoao Pedro 90+3/

Parma - Atalanta 2:5 (0:1)

/Malinovski 12, Pesina 52. Murijel 77, 86, Mirančuk 90+3/

Verona - Torino 1:1 (0:0)

/Dimarko 88 - Vojvoda 85/

Roma - Krotone 5:0 (0:0)

/Majoral 47, 90, Pelegrini 70, 73, Mhitarijan 78/

Juventus - Milan 0:3 (0:1)

/Dijaz 45+2, Rebić 78, Tomori 82/

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.