Parma se diže iz pepela! (video)

Izvor: Sportske.net, 17.Apr.2016, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parma se diže iz pepela! (video)

'Dukali' se prošetali kroz Seriju D i u narednoj sezoni igraće u 'Lega Pro', trećem po rangu takmičenju u Italiji.

Parma je zbog bankrota morala da krene od nule, pa se ove sezone takmičila u D grupi Serije D, gde je obezbedila titulu prvaka tri kola pre kraja i obezbedila promociju u viši rang.

Današnjom pobedom na 'Tardiniju' nad ekipom Delta Roviga rezultatom 2:1 u 35. kolu, 'Vojvode' su i matematički obezbedile prvo mesto na tabeli i naredne sezone igraće >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u 'Lega Pro', odnosno italijanskoj trećoj ligi.

Zanimljivo, Parmi je ovo drugi put u istoriji da osvaja titulu u Seriji D (prvi je iz sezone 1969/70) i prvi klupski trofej još od 2002. godine kada je osvojen Kopa Italija.

Parma, jedna od sedam sestara italijanskog fudbala, nikada nije osvojila titulu šampiona Italije, mnogi će reći zbog nefudbalskih faktora, jer je ovaj klub tokom 90-ih, za vreme vladavine porodice Tanci, vlaskika komanije 'Parmalat', bio toliko jak i svojim igrama to svakako zaslužio. Ipak, 'Dukali' su tom periodu osvojili ukupno osam trofeja, od toga četiri na evrosceni: dva kupa UEFA, jedan 'rahmetli' Kup Pobednika Kupova i Superkup Evrope.

Put ka stazama stare slave je počeo da se nazire...

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Život piše romane: Ranijeri pronašao Vardijevog naslednika u Seriji B! Prošle godine u trećoj ligi, sada na naslovnim stranama (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 18.Apr.2016, 10:43

I na meti Juventusa, Napolija, Lestera, Totenhema....Priča kakvu samo italijanski fudbal može da režira. U glavnoj ulozi Đanluka Lapadula, doskora anonimni napadač, koji je pre samo godinu dana terao loptu u trećeligašu Teramu, kasnije kažnjenom zbog nameštanja utakmica. Danas je Lapadula najbolji...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.