Parma opet na evropskom putu

Izvor: Mondo, 25.Nov.2018, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parma opet na evropskom putu

"Mlekadžije" u nedelju popodne zauzele visoko šesto mesto na tabeli Serije A.

Foto: Gulliver/Getty images, Marco Luzzani

Pre 20 "i kusur" godina, Parma je sa Đanfrankom Zolom, Ernanom Krespom, Dinom Bađom i saigračima bila osvajač Kupa pobednika kupova i vlasnik dva trofeja Kupa UEFA, da bi nakon bankrota glavnog finansijera "Parmalata" 2008. godine počeo stromoglavi pad kluba sve do samog dna...

Početkom ove sezone, Parma se napokon >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vratila u elitni rang italijanskog fudbala i trijumfom nad Sasuolom u 13. kolu stigla na šestu poziciju, koji je učvrstio na evropskom putu.

PARMA - SASUOLO 2:1 (2:1)

Skoro sve vredno pomena sa nedeljne utakmice na stadionu "Enio Tardini" u matine terminu dogodilo se u prvom poluvremenu. Domaćin je u prvih 25 minuta poveo 2:0 golovima Žervinja i Bruna Alveša, da bi do odlaska na odmor gosti uspeli da smanje zaostatak, pogotkom Houma Bubakara iz penala.

Prvi gol "pao" je u šestom minutu, kada je sjajnu dugu loptu uputio Bruno Alveš, a glavom je spustio Antonino Barila prema Žervinju. Napadač iz Obale Slonovače je iz drugog pokušaja doveo domaće u prednost, uz malu pomoć stative - 1:0.Bio je to Žervinjov četvrti pogodak u petom susretu za Parmu ove sezone.

Bruno Alves pour Barillà qui lance #Gervinho qui conclut en deux temps. 1-0 #ParmaSassuolopic.twitter.com/0LkpaPmJSq

— Fr SerieA Videos (@FRVideos_SerieA) November 25, 2018

 Alveš je u 25. minutu udvostručio vođstvo posle "karambola" u kaznenom prostoru.

Nakon što je centaršut iz kornera Roberta Inglezea gostujući fudbaler Đanđakomo Manjani nespretno sproveo do vlastite prečke, Portugalcu je preostalo samo da ćušne loptu u gol Andree Konsiljija - 2:0.

Bruno Alves s'improvise renard des surfaces et profite de la passivité des neroverdi. 2-0 #ParmaSassuolopic.twitter.com/I4iTFrSinW

— Fr SerieA Videos (@FRVideos_SerieA) November 25, 2018

Međutim, samo osam minuta kasnije, Sasuolo je smanjio iz opravdano dosuđenog penala, koji je skrivio Bruno Alveš a ustanovio sudija Paolo Valeri, ali i pregledani snimak video arbitra (VAR). Siguran sa "bele tačke" bio je Senegalac Houma Babakar nad kojim je napravljen prekršaj - 2:1.

Bruno Alves was adjudged to have fouled Khoumar Babacar in the box. After due consultation with the VAR, the decision stood. Up stepped Babacar to reduce the deficit for Sassuolo with a well taken rigore. #ParmaSassuolo#SerieATIM#SerieApic.twitter.com/RRmH8ZWR2X

— CALCIO SQUARE (@calcio_square) November 25, 2018

U nastavku su se "mlekadžije" potpuno povukle, u nameri da sačuvaju rezultat i da iz eventualnog kontranapada ili prekida dokusure protivnika. Žervinjo je u 85. propustio šansu da to učini, iako je njegovom pokušaju prethodio slalom kroz odbranu gostiju.

Reprezentativac Srbije Filip Đuričić nastupio je za poraženi tim u poslednjih pola sata umesto Frančeska Magnanelija.

Sa druge strane, Sasuolo je tada uveliko sve karte bacio u napad, ali nije uspeo da stigne ni do boda i tako je prekinuo dobru seriju od četiri meča bez poraza.

Najbolju priliku za izjednačenje propustio je u 87. minutu Bubakar, koji je praktično savladao golmana Luiđija Sepea, ali se na gol liniji isprečio zapaženi Bruno Alveš i otklonio opasnost.

SERIJA A - 13. KOLO:

Parma - Sasuolo 2:1 (2:1)

/Žervinjo 6, Alveš 25 - Bubakar 33 pen/

Bolonja - Fiorentina (15.00)

Empoli - Atalanta

Napoli - Kjevo

Lacio - Milan (18.00)

Đenova - Sampdorija (20.30)

U ponedjeljak:

Kaljari - Torino (20.30)

Igrano u subotu:

Udineze - Roma 1:0 (0:0)

/De Pol 54/

Juventus - SPAL 2:0 (1:0)

/Ronaldo 29, Mandžukić 60/

Inter - Frozinone 3:0 (1:0)

/Balde 10, 82, Martinez 57/

TABELA: Juventus (+1) 37, Inter (+1) 28, Napoli 28, Lacio 22, Milan 21, Parma (+1) 20, Roma (+1) 19, Sasuolo (+1) 19, Atalanta 18, Fiorentina 17, Torino 17, Sampdorija 15, Kaljari 14, Đenova 14, SPAL (+1) 13, Udineze (+1) 12, Bolonja 10, Empoli 9, Frozinone (+1) 7, Kjevo 0*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.