Parma džabe pobedila Juventus...

Izvor: Mondo, 16.Apr.2015, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parma "džabe" pobedila Juventus...

Žuto-plavima opet oduzeti bodovi.

Foto: Guliver/Getty images/Valerio Pennicino

Samo čudo sačuvaće Parmu u Seriji A, mada u njega verovatno više ne veruju i najvernije pristalice žuto-plavih.

Finansijski problemi i brojne malverzacije doveli su klub do bankrota, ali ekipa i dalje nekako uspeva da se takmiči u Seriji A.

Kod igrača je izgleda proradio inat, pa su uspeli čak da vežu dve pobede, protiv Udinezea i Juventusa po 1:0. U prošlom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kolu je ekipa Roberta Donadonija izgubila od Đenove 0:2, ali posle najnovije odluke Disciplinske komisije FS Italije, uzalud je bila i pobeda nad budućim šampionom Juventusom.

Parmi su po treći put ove sezone oduzeti bodovi, ovaj put četiri, tako da osam kola pre kraja ima 12 bodova, čak 17 manje od Atalante i mesta koje garantuje opstanak u Seriji A.

Parma je nedavno proglasila bankrot, a italijanski klubovi u dogovoru sa nacionalnim Savezom (FIGC) pristali su da finansiraju troškove organizacije utakmica do kraja sezone.

Pored kluba, sa šest meseci zabrane aktivnosti u fudbalu kažnjeni su nekadašnji predsednik Parme Đanpjetro Manenti i direktor Pjetro Leonardi.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.