Izvor: Piplmetar.rs, 12.Okt.2023, 06:30

Parižani brojali do tri u Renu, a mogli su i više! Pričaće se o promašaju Mbapea

Fudbaleri Pari Sen Žermena savladali su Ren na „Roazon parku“ sa 1:3 (0:2) u derbiju 8. kola Lige 1.
Mnogo euforije vladalo je u Renu pred početak ove sezone imajući u vidu poneka imena koja su stigla na Roazon park, ali za sada to ne izgleda nimalo uverljivo od ekipe Bruna Ženesioa. Možda Pari Sen Žermen jeste sila od tima, ali daleko su od grupe koja je u formi i koja izgleda dobro na terenu zajedno. I kao takvi, nisu imali većih poteškoća u Renu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs <<
Meč je započet ceremonijalno, a u glavnoj ulozi našao se legendarni napadač Vojvodine Silvester Takač kojem je Ren u čijem je dresu nastupao tokom tri sezone šezdesetih godina prošlog veka, odao priznanje. On je izveo početni udarac.
Imali su domaći jednu dobru situaciju preko Arnoa Kalimuenda, a nešto kasnije nakon toga usledio je predivan gol u režiji Vitinje koji se namestio na desnu nogu i predivno pogodio dalji ugao Mandandinog gola.
Vitinha ptdrrrrr je comprends pas comment Enrique a fait pour le mettre sur le banc au St James Park… pic.twitter.com/B3yNziJtq6
— 𝐆𝐇𝐀𝐋𝐈 🇲🇦🇵🇸 (@ghali_rm15) October 8, 2023

Pet minuta kasnije, kružili su igrači Pari Sen Žermena tražeći rupu u zgusnutoj odbrani Rena i pronašli je. Fenomenalno je Zaire-Emeri video utrčavanje Ašrafa Hakimija koji se poklonio ispred Mandande za 0:2 u 36. minutu.
Ren je krenuo drugo poluvreme dosta agresivno. Pritiskali su, bili blizu gola i onda zasluženo smanjili preko centaršuta Ludovika Blasa za Amina Guirija koji glavom spušta loptu u mrežu u 52. minutu. 
Tada se činilo da ponovo dobijamo utakmicu, ali da to ne bude slučaj pobrinuo se u 58. Rendal Kolo-Muani koji bivšem klubu trese mrežu minut pošto je ušao umesto Gonzala Ramoša.
Ispromašivali su se Parižani do kraja utakmice, od čega se izdvaja onaj koji je imao Kilijan Mbape u 82. Sve je savršeno uradio, ali težište mu nije bilo dobro u završnici. Bio bi to spektakularan gol.
Ovo je bio prvi poraz za Ren u Ligi 1 još od 6. maja kada ih je savladala Nica sa 2:1.

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.